Medisterkaker 1



Medisterkaker 1 oppskrift.
Fotograf: Sara Johannessen
Hjemmelagete medisterkaker er et must for svært mange, både i jula og resten av året. Medisterkaker er selvsagt tilbehør til juleribba, og er super som enkel førjulsmat.

Oppskriften inneholder 138 Kalorier, 9 g Karbo, 9 g Protein og 7 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Medisterkaker 1 er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 2 lesere
Lesere: 4866 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
1kgmedisterdeig
3tssalt
5sspotetmel
5dlmelk
0,75tspepper
0,5tsmuskat
0,25tsmalt ingefær
4sssmør til steking

Tilbehør

4stkeple
250grsvisker
1sssmør til steking




Kalorier og næringsinnhold i Medisterkaker 1 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier138.433 329.93166.50Kcal
Protein8.68208.8010.44gram
Karbohydrat9.08218.4210.92gram
Kostfiber0.9823.571.18gram
Fett7.27174.888.74gram
Mettet fett3.3279.863.99gram
Salt1.3833.151.66gram
Pris på oppskriftenKr 4.31Kr 103.68Kr 5.18.-
Hele oppskriften veier2 406 totalt2 406 pr porsj120 pr stk gram
Energiprosent fra karbo26,23 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 20 kaker

Det er viktig at alle råvarene har samme temperatur, og er så kalde som mulig.

Tilsett salt og elt deigen for hånd eller i maskin til den blir seig (“henger” på fingrene når du tar litt deig mellom to fingre).

Spe med kald melk i flere omganger, og rør deigen godt mellom hver gang du sper. Tilsett potetmel og krydder når du har spedd inn 2/3 av melken. Rør godt, og fortsett å spe med resten av melken.

Form runde kaker med skje, brun dem i smør i en middels varm stekepanne. Trekk dem ferdig i vann, kraft eller buljong.
Del eple i båter. Stek dem sammen med svisker i en panne med smør.

Medisterkakene er klare til servering. Passer like godt sammen med ribbe og annen julemat som alene servert med julematens faste tilbehør.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 2118967892)
Tilberedningstid: 40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Tilbehør
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-05-13
Oppdatert dato:2021-12-28


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Hjemmelaget skinkesalat.Hjemmelaget skinkesalat.
Denne retten har 170,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Medisterkaker 1.Medisterkaker 1.
Denne retten har 138,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,08 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bolognese 2.Bolognese 2.
Denne retten har 128,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,14.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Medisterkaker 2.Medisterkaker 2.
Denne retten har 180,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,78.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.