Kok opp mjølka , visp oppi mjølet og saltet, kok i ca 10 minutt. Rør slik at ikkje grauten svir seg. Synes du det vert for hard graut spe med litt meir mjølk.
Skjer opp flesket i små terningar og brun det i panna.
Tøm grauten i ein bolle og tøm over det bruna flesket og feittet. Lag beta av flattbrød, graut og flesk. Du kan også bruke lefse til betan.
Det går veldig godt ann og bruke spekeflesk til grauten men da må ein fyrst koke det i vatten og tøme ut det for så og ha koke det og brune det
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norsk Tradisjonsmat
(Intern: 34833)
Tilberedningstid:
60 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Grøt Land:
Norge Fylke:
Oppland
Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2019-11-25
Oppdatert dato:2019-11-25