Mengden hvetemel er litt usikker, men jeg har beregnet 750 gr pga næringsbregningen. Prøv deg frem. Oppskriften inneholder
349 Kalorier,
42 g Karbo,
7 g Protein og
17 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Mors go`lefse er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4 poeng fra 2 lesere
Lesere:
4664 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Mors go`lefse!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 349.41 | 5 777.08 | Kcal |
Protein | 7.21 | 119.21 | gram |
Karbohydrat | 41.57 | 687.31 | gram |
Kostfiber | 2.31 | 38.19 | gram |
Fett | 16.63 | 274.96 | gram |
Mettet fett | 10.12 | 167.32 | gram |
Salt | 0.44 | 7.30 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.96 | Kr 48.94 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 653 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 47,58 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett melet, avkjølt smør og rømme. Rør ut hornsaltet i
kefirmelken og tilsett dette. Bland bakepulver og kardemomme i melet og rør det inn til en tykk røre. La den stå å svelle litt.
Elt så deigen på bakebordet. Jo mindre mel du tilsetter, jo bedre blir lefsene. Kjevle ut 1/2 cm tykke leiver og stek dem på den største kokeplaten eller steketakke på svak varme til de er lys gylne.
Lefsene er gode med smør, sukker og kanel.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Egil Bratnes hjemmeside
(Intern: 21303)
Kategori:
Lefse
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2006-01-07
Oppdatert dato:2006-01-07
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.