Nyperosemarmelade





Nyperosemarmelade inneholder 194 Kalorier, 49 g Karbo, 0 g Protein og 0 g Fett pr 100 gr
Nyperosemarmelade har ingen allergener
Nyperosemarmelade er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
1liternyperoserIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1litervann
1stksitron, saften
1kgsukker


Annonse



Næringsdeklarasjon for Nyperosemarmelade!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier194.404 004.64Kcal
Protein0.010.21gram
Karbohydrat48.591 000.95gram
Kostfiber0.000.00gram
Fett0.000.00gram
Mettet fett0.000.00gram
Salt0.000.00gram
Pris på oppskriftenKr 0.89Kr 18.33Kroner
Hele oppskriften veier2 060 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

- Obs! For å ta best mulig vare på aroma og smak må det ikke koke for lenge, marmeladen blir derfor noe tynn.

Roser er ikke bare vakre, men de smaker godt også!
Fjern alle insekter og ha rosenblad i vannet og kok forsiktig i 15 min. Hell over i en bolle og la avkjøle. Sil rosensaften tilbake i kjelen, og ta vare på rosenbladmassen.

Hell sitronsaften i væsken som straks antar en blekere rødtone, hell deretter i sukkeret. Rør over svak varme til sukkeret er oppløst, legg rosenbladene tilbake i væsken og la koke opp. Kok kraftig i 10 minutter, ta kjelen av varmen og fordel marmeladen på varme, tørre og rene glass som korkes tett. Alternativt fryses blandingen.

Deilig til importerte jordbær (de norske trenger jo ingenting!), iskrem og andre desserter, f eks: Skjær inn 4 ss rosenmarmelade i en stor bolle vispet krem (uten sukker) og server til jordbær, fruktsalater, hermetisk pære, fersken osv.

Inger-Lise Østmoe, kvinnen bak Norsopp AS, står også bak innholdet i NRKs "Blomstrende Nytelser", "Jenter på tur" og "Fuktig vilt og sprøtt". Denne oppskriften ble først publisert på NRK sine nettsider i forbindelse med et av disse programmene. Ønsker du mer informasjon om programmene kan du gå på denne siden Naturens Verden.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norsopp AS
(Intern: 100050)
Kategori: Syltetøy/gele
Land: Norge
Innlagt dato:2005-03-16
Oppdatert dato:2005-03-16
Lesere: 3200 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.