Nyperosemarmelade inneholder
194 Kalorier,
49 g Karbo,
0 g Protein og
0 g Fett pr 100 gr
Nyperosemarmelade har ingen allergener
Nyperosemarmelade er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4879 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Nyperosemarmelade!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 194.40 | 4 004.64 | Kcal |
Protein | 0.01 | 0.21 | gram |
Karbohydrat | 48.59 | 1 000.95 | gram |
Kostfiber | 0.00 | 0.00 | gram |
Fett | 0.00 | 0.00 | gram |
Mettet fett | 0.00 | 0.00 | gram |
Salt | 0.00 | 0.00 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 0.89 | Kr 18.33 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 060 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 99,97 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
- Obs! For å ta best mulig vare på aroma og smak må det ikke koke for lenge, marmeladen blir derfor noe tynn.
Roser er ikke bare vakre, men de smaker godt også!
Fjern alle insekter og ha rosenblad i vannet og kok forsiktig i 15 min. Hell over i en bolle og la avkjøle. Sil rosensaften tilbake i kjelen, og ta vare på rosenbladmassen.
Hell sitronsaften i væsken som straks antar en blekere rødtone, hell deretter i sukkeret. Rør over svak varme til sukkeret er oppløst, legg rosenbladene tilbake i væsken og la koke opp. Kok kraftig i 10 minutter, ta kjelen av varmen og fordel marmeladen på varme, tørre og rene glass som korkes tett. Alternativt fryses blandingen.
Deilig til importerte jordbær (de norske trenger jo ingenting!), iskrem og andre desserter, f eks: Skjær inn 4 ss rosenmarmelade i en stor bolle vispet krem (uten sukker) og server til jordbær, fruktsalater, hermetisk pære, fersken osv.
Inger-Lise Østmoe, kvinnen bak Norsopp AS, står også bak innholdet i NRKs "Blomstrende Nytelser", "Jenter på tur" og "Fuktig vilt og
sprøtt". Denne oppskriften ble først publisert på NRK sine nettsider i
forbindelse med et av disse programmene. Ønsker du mer informasjon
om programmene kan du gå på denne siden Naturens
Verden.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norsopp AS
(Intern: 100050)
Kategori:
Syltetøy/gele
Land:
Norge
Innlagt dato:2005-03-16
Oppdatert dato:2005-03-16
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.