Fotograf:
Kim Holthe
Østers naturell er en fransk klassiker som gjerne serveres med champagne. Det er når østers serveres naturell at den naturlige særegne smaken kommer til sin rett. Oppskriften inneholder
44 Kalorier,
1 g Karbo,
6 g Protein og
2 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Bløtdyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Østers naturell 1 er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3439 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Østers naturell 1!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 44.37 | 42.71 | Kcal |
Protein | 6.14 | 5.91 | gram |
Karbohydrat | 0.81 | 0.78 | gram |
Kostfiber | 1.13 | 1.09 | gram |
Fett | 1.59 | 1.53 | gram |
Mettet fett | 0.31 | 0.30 | gram |
Salt | 0.17 | 0.17 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 16.53 | Kr 15.91 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 385 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 7,3 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Vask og skrubb flatøsters godt.
Legg østersen i en serviett med den spisse enden mot deg.
Sett kniven i skille mellom skallene.
Press og skjær over lukkemuskelen som ligger litt inn fra kanten..
Bøy forsiktig opp skallet, pass på at østerskraften ikke renner ut.
Anrett østersen på is og server med sitron, lime, salt, pepper og litt kajennepepper.
Tips:
en østerskniv er et godt hjelpemiddel til å åpne østers med.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 23544)
Tilberedningstid:
1-10 min
Kategori:
Smårett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-04-18
Oppdatert dato:2013-04-18
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift