Pannekake stekt på takke inneholder
116 Kalorier,
21 g Karbo,
5 g Protein og
1 g Fett pr 100 gr
Pannekake stekt på takke har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Pannekake stekt på takke er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
15652 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Pannekake stekt på takke med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 116.10 | 1 656.75 | 34.52 | Kcal |
Protein | 5.01 | 71.49 | 1.49 | gram |
Karbohydrat | 21.06 | 300.53 | 6.26 | gram |
Kostfiber | 2.94 | 41.95 | 0.87 | gram |
Fett | 0.66 | 9.42 | 0.20 | gram |
Mettet fett | 0.19 | 2.71 | 0.06 | gram |
Salt | 0.55 | 7.88 | 0.16 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.24 | Kr 17.69 | Kr 0.37 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 427 totalt | 1 427 pr porsj | 30 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 72,55 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 48
pannekaker
Lages som vanlig pannekakerøre. Røra bør svelle cirka en time. Stekes på takke som er smurt med fleskesvor eller talg. Talgen pakkes inn i et lerretstykke som bindes fast til en trepinne. Den fungerer som kraft (som en malerkost omtrent).
Det var vanlig å fylle pannekakerøra i ei mugge og så slå på takka fra den, i passe små kaker, store som en asjett omtrent. Serveres med stekt flesk, fleskefett eller rød saus til.
Vanlig brukt i Stange og i andre bygder på Hedemarken.
Oppskriften er hentet fra: Hårdaskost og hærdasmat: gamle matretter fra Hedmark.
Utgitt 1980 av Hedmark Bygdekvinnelag
Gjengitt med tillatelse fra Hedmark Bygdekvinnelag
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Hedmark Bygdekvinnelag
(Intern: 18108)
Kategori:
Pannekaker
Land:
Norge
Fylke:
Hedmark
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2004-06-16
Oppdatert dato:2004-06-16
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift