Pasta med hummer og hvit saus





Pasta med hummer og hvit saus oppskrift.
Fotograf: Studio Dreyer Hensley
Pastaretten løftes til nye høyder med hummer i bechamelsaus, tradisjonelt kjent som hvit saus. Retten i seg selv er eksklusiv, men oppskriften er overraskende enkel å lage.

Oppskriften inneholder 112 Kalorier, 14 g Karbo, 7 g Protein og 3 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Fisk, Gluten, Melk, Skalldyr, Spor-av-egg, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Pasta med hummer og hvit saus er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
2stkhummer, kokt
4porsjon(er)tørr pasta valgfri

Hvit saus

6dlmelk
6dlfiskekraft
2sspersille, frisk
2stkpepper, hel sort
1stklaurbærblad
60grsmør
60grhvetemel

Tilbehør

1håndfull(er)basilikum, frisk
1stklime, saften


Annonse



Næringsdeklarasjon for Pasta med hummer og hvit saus!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier111.71587.20Kcal
Protein6.6434.90gram
Karbohydrat13.5571.23gram
Kostfiber0.763.99gram
Fett3.2717.19gram
Mettet fett1.849.67gram
Salt0.502.64gram
Pris på oppskriftenKr 7.89Kr 41.47Kroner
Hele oppskriften veier2 103 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Knus hummerklørne med baksiden av en kniv. Ta tak inntil klofeste og vri klørne av hummeren. Knekk hvert ledd på klørne slik at det blir lettere å få ut innholdet.
Legg hummeren på rygg og del fra midten og ut mot halespissen med en skarp, tung kniv. Del deretter fra midten og framover mot hodet.
Fjern magesekken som ligger foran i hodet, og tarmen som ligger langs ryggen.
Rens hummerkjøttet fra skallet.
Kok pasta etter anvisning på pakken.

Hvit saus
Kok opp melk og fiskekraft i en kasserolle, sammen med persille, pepper og laurbærblad. Sett melkeblandingen til side.
Smelt smør i en kasserolle og rør inn hvetemel.
Spe på med melkeblandingen, litt om gangen.
La sausen småkoke i ca. 20 minutter på lav varme.
Ta ut laurbærblad, og vend inn hummerkjøtt og pasta i sausen rett før servering.
Server pastaen med finhakket basilikum og limesaft dryppet over.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 32581)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Pasta
Innlagt dato:2016-10-07
Oppdatert dato:2016-10-07
Lesere: 643 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Pasta med hummer og hvit saus.Pasta med hummer og hvit saus.
Denne retten har 111,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Spaghetti med tomat og hummer.Spaghetti med tomat og hummer.
Denne retten har 166,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,99.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.