Fotograf:Studio Dreyer-Hensley Pastaretten løftes til nye høyder med hummer i bechamelsaus, tradisjonelt kjent som hvit saus. Retten i seg selv er eksklusiv, men oppskriften er overraskende enkel å lage.
Oppskriften inneholder 111 Kalorier, 14 g Karbo, 7 g Protein og 3 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Fisk, Gluten, Melk, Skalldyr, Spor-av-egg, Spor-av-melk, Spor-av-soya, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Knus hummerklørne med baksiden av en kniv. Ta tak inntil klofeste og vri klørne av hummeren. Knekk hvert ledd på klørne slik at det blir lettere å få ut innholdet.
Legg hummeren på rygg og del fra midten og ut mot halespissen med en skarp, tung kniv. Del deretter fra midten og framover mot hodet.
Fjern magesekken som ligger foran i hodet, og tarmen som ligger langs ryggen.
Rens hummerkjøttet fra skallet.
Kok pasta etter anvisning på pakken.
Hvit saus
Kok opp melk og fiskekraft i en kasserolle, sammen med persille, pepper og laurbærblad. Sett melkeblandingen til side.
Smelt smør i en kasserolle og rør inn hvetemel.
Spe på med melkeblandingen, litt om gangen.
La sausen småkoke i ca. 20 minutter på lav varme.
Ta ut laurbærblad, og vend inn hummerkjøtt og pasta i sausen rett før servering.
Server pastaen med finhakket basilikum og limesaft dryppet over.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norges sjømatråd
(Intern: 32581)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Pasta Innlagt dato:2016-10-07
Oppdatert dato:2016-10-07