Ca. 350 g pinnekjøtt pr. person
poteter
gulrot
kålrot
rødkål eller surkål
rørt tyttebær
Fremgangsmåte:
Slik gjør du det:
Oppdeling av pinnesiden i passelige biter kan gjøres med kjøttsag eller -øks. Mange butikker påtar seg å dele opp siden til deg. Du kan også kjøpe delvis oppdelt pinneside fra Stranda. Da er alle bein saget over, slik at du kan dele resten med kniv.
Bergn ca. 350 g kjøtt pr. person. Legg kjøttet i kaldt vann (ikke rennende) over natten. Slå bort vannet, og legg kjøttet over i en stor kasserolle.
Kjøttet dampes på metallrist eller en "rist" av bjørkepinner (uten bark) i bunnen av kjelen. Ha i vann til det står oppunder risten. Du kan også sløyfe risten og fylle vann i kasserollen til det såvidt står over kjøttet.
Kok opp, og juster varmen. La pinnekjøttet dampe eller trekke i 2 - 2,5 timer til kjøttet løsner fra beina. Pass på at det ikke koker tørt !
Pinnekjøttet blir ekstra godt når det brunes 10-15 minutter i stekeovnen. Legg kjøttet forsiktig over i langpannen, og sett den i stekeovnen på full varme. Følg nøye med, kjøttet skal ikke bli brent.
Server med kokte poteter, kålrabbistappe, kokte gulrøtter, rødkål eller surkål, og rørt tyttebær. Ribbefett fra kjelen hører også med.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Stranda spekemat
(Intern: 2139)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet Land:
Norge Fylke:
Ukjent
Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2002-10-23
Oppdatert dato:2002-10-23
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften. PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.