Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Plumkake 2 oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Plumkake 2



Plumkake 2 inneholder 340 Kalorier, 59 g Karbo, 3 g Protein og 8 g Fett pr 100 gr
Plumkake 2 har beregnet å ha følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Spor-av-nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Plumkake 2 er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
250grtørkete aprikoser,
2dlamaretto (eller annen søt likør),
1stkvaniljestang,
250grsukker
250grsmør,
4stkegg
1stksitron økologisk, saft og skallet
125grlyse rosiner,
100grcocktailbær,
250grmel,

Sne-glasur:

4stkeggehviter,
2tssitronsaft,
1tsglycerolIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
900grmelis.




Kalorier og næringsinnhold i Plumkake 2 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier340.249 477.93789.83Kcal
Protein3.0284.137.01gram
Karbohydrat58.861 639.64136.64gram
Kostfiber1.1030.642.55gram
Fett8.44235.1119.59gram
Alkohol2.08 %57.944.83gram
Mettet fett5.03140.1211.68gram
Salt0.164.410.37gram
Pris på oppskriftenKr 7.18Kr 200.01Kr 16.67.-
Hele oppskriften veier2 786 totalt2 786 pr porsj232 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 stykker

Hakk aprikosene, så stykkene er på størrelse med rosiner. Legg dem i bløt noen timer, gjerne natten over, i amarettoen.

Blend sukker og vaniljestang til vaniljesukker. Hell smør i blenderen og blend med. Hell smørmassen over i en skål, bland eggene i et av gangen, og rør væsken fra aprikosene i.
Bland de tørkete frukter sammen med aprikosene og vend et par skjefull av melet i. Rør frukten i smør-egge-blandingen. Vend resten av melet i.

Hell deigen opp i en smurt springform. Bak kaken i 1 1/2-2 timer ved 180 grader. Tiden avhenger av, hvor høy springformen er - en lav form baker hurtigere enn en høy.
Kaken er ferdig, når der ikke henger deig på en strikkepinn stukket i kaken. Eller når et kjøttermometer/baketermometer stukket i kaken viser 95 grader.

Ta kaken ut av formen, prikk huller i med en strikkepinn og hell litt amaretto i hullene.

Snø-glasur
Fremgangsmåte:
Pisk eggehvitene stive. Pisk litt av melisen i, tilsett sitronsaft og glycerol. Fortsett med at pisk melis i, inntil massen er seig og danner stive topper.

Smør glasuren i et tykt lag på den avkjølte kake og lag små spiraler med topp på med en kniv, så kaken ligner et snølandskab.

Pynt evt. med to røde cocktailbær og et par blad.

Glasuren blir helt hard, og hele kaken kan holde seg i ukevis i en lukket boks.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 22365)
Kategori: Kaker
Land: England
Innlagt dato:2006-06-25
Oppdatert dato:2006-06-25
Lesere: 3614 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Trenøttskake.Trenøttskake.
Denne retten har 302,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,32 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.