Fotograf:
Kylling.no
Potetmos med ovnsbakt hvitløk inneholder
92 Kalorier,
12 g Karbo,
2 g Protein og
3 g Fett pr 100 gr
Potetmos med ovnsbakt hvitløk har beregnet å ha følgende allergener
Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Potetmos med ovnsbakt hvitløk er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,7 poeng fra 3 lesere
Lesere:
10726 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Potetmos med ovnsbakt hvitløk!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 92.34 | 547.62 | Kcal |
Protein | 2.37 | 14.06 | gram |
Karbohydrat | 12.41 | 73.60 | gram |
Kostfiber | 1.49 | 8.84 | gram |
Fett | 3.36 | 19.93 | gram |
Mettet fett | 1.88 | 11.15 | gram |
Salt | 0.05 | 0.32 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.03 | Kr 12.04 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 372 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 53,75 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Forvarm ovnen til 200 ºC. Kutt av toppen av hvitløken med en skarp kniv slik at tuppen av hvitløkbåtene kommer fram. Plasser hvitløken i en liten ildfast skål og drypp over olivenolje og timian. Bak hvitløken i ovnen i ca 45 minutter, eller til den er helt mør. Avkjøl litt og klem ut den myke innmaten. Mos innmaten fint med en gaffel. Sett tilside.
Vask og skrell potetene og kok dem i usaltet vann til de er møre, ca 20 minutter. Hell av vannet og la potetene dampe seg tørre. Mos potetene med smør og det meste av melk/fløten. Tilsett den moste hvitløken og smak til med salt og kvernet pepper.
Tilsett om nødvendig mer melk/fløte om mosen blir for tykk.
Brukes som tilbehør til kalkun
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Kylling.no
(Intern: 25558)
Kategori:
Tilbehør
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2009-03-22
Oppdatert dato:2009-03-22
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift