Fotograf:Dansukker Nå skyter rabarbraen i været, og det er på tide å høste de første spede stilkene. Rabarbraen, som opprinnelig kommer fra Kina, ble tidligere ansett for å ha styrkende egenskaper. Rabarbrapai er en klassiker, men alternativene er mange og lekre
Også som saft er den velegnet.
Oppskriften inneholder 97 Kalorier, 23 g Karbo, 0 g Protein og 0 g Fett pr 100 gr Oppskriften har ikke allergener
Skyll rabarbraen. Kutt den i biter. Kok rabarbrabitene i vannet til de er helt myke. Ha dem i en silduk, og la renne av i 30 minutter. Vask kasserollen, og hell tilbake saften. Tilsett sukker og sitronsaft.
La koke til saften er helt klar. Skum godt av under kokingen. Hell over på varme, grundig rengjorte flasker. Sett på kork. Oppbevar kjølig.
Rabarbraen kan byttes ut med annen type frukt eller bær.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dansukker
(Intern: 33037)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Saft Innlagt dato:2017-05-26
Oppdatert dato:2017-05-26