Rakørret
Flatbrød/lefse
Ekte smør
Mandelpotet
(løk eller purre)
Fremgangsmåte:
Før servering flås fisken. En måte er å skjære et snitt fra hode til spolen langs den ene siden og fra buken til spolen langs den andre siden. Skinnet trekkes av, og fisken skylles og tørkes. Hvis smaken er for skarp eller for salt, kan den flådde fisken vannes ut eller legges i skummet melk på forhånd. Fisken kan deles opp i fileter eller skjæres tvers over i litt brede stykker.
Rakfisk serveres med flatbrød eller lefse, ekte smør og kokte mandelpoteter. Noen liker også løk- eller purreringer til, mens andre synes dette konkurrerer med rakefisksmaken. Fatet kan pyntes med einekvister som gir en god aroma. Øl og akevitt hører med som drikke til rakørret.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Noraker Gård
(Intern: 2118969036)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Stekepanne Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2005-07-27
Oppdatert dato:2005-07-27
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften. PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.