Reinsdyrspekepølse a la Masi inneholder
192 Kalorier,
4 g Karbo,
18 g Protein og
11 g Fett pr 100 gr
Reinsdyrspekepølse a la Masi har ingen allergener
Reinsdyrspekepølse a la Masi er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
5297 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Reinsdyrspekepølse a la Masi!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 191.56 | 2 253.32 | Kcal |
Protein | 18.16 | 213.62 | gram |
Karbohydrat | 4.32 | 50.82 | gram |
Kostfiber | 0.06 | 0.71 | gram |
Fett | 11.28 | 132.69 | gram |
Mettet fett | 1.28 | 15.06 | gram |
Salt | 2.21 | 25.96 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 19.25 | Kr 226.44 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 176 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 9,02 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Grovmal kjøttet og tilsett spekkterninger, som har ligget i salt natten over, og resten av de tørre ingrediensene - spe med saft. Deigen stappes i rengjorte reintarmer eller kunsttarmer, som knytes for i endene. Legg deretter pølsene i fint salt i et døgn før du skyller av dem og henger dem til tørk et par dager. Til slutt spekes de på et kjølig sted i 5-6 uker.
Pølsene brukes på samme måte som annen spekemat.
Hentet fra boken Samisk mat og kultur. Skrevet av Ardis Kaspersen
Utgitt av Landbruksforlaget
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Landbruksforlaget
(Intern: 18289)
Kategori:
Konservering
Land:
Norge
Fylke:
Finnmark
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2004-07-21
Oppdatert dato:2004-07-21
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.