Reinsdyrspekepølse a la Masi





Reinsdyrspekepølse a la Masi inneholder 192 Kalorier, 4 g Karbo, 18 g Protein og 11 g Fett pr 100 gr
Reinsdyrspekepølse a la Masi har ingen allergener
Reinsdyrspekepølse a la Masi er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
100grsmå spekkterninger,
1tssalt
1kgrenskåret kjøtt,
50grsukker
0,5tspepper,
0,5tsnellik,
1sssalt
0,5dlsaft.Ingrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!


Annonse



Næringsdeklarasjon for Reinsdyrspekepølse a la Masi!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier191.562 253.32Kcal
Protein18.16213.62gram
Karbohydrat4.3250.82gram
Kostfiber0.060.71gram
Fett11.28132.69gram
Mettet fett1.2014.12gram
Salt2.2125.96gram
Pris på oppskriftenKr 19.25Kr 226.44Kroner
Hele oppskriften veier1 176 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Grovmal kjøttet og tilsett spekkterninger, som har ligget i salt natten over, og resten av de tørre ingrediensene - spe med saft. Deigen stappes i rengjorte reintarmer eller kunsttarmer, som knytes for i endene. Legg deretter pølsene i fint salt i et døgn før du skyller av dem og henger dem til tørk et par dager. Til slutt spekes de på et kjølig sted i 5-6 uker.

Pølsene brukes på samme måte som annen spekemat.

Hentet fra boken Samisk mat og kultur. Skrevet av Ardis Kaspersen Utgitt av Landbruksforlaget

Mer info

Forfatter:
Kilde: Landbruksforlaget
(Intern: 18289)
Kategori: Konservering
Land: Norge
Fylke: Finnmark
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2004-07-21
Oppdatert dato:2004-07-21
Lesere: 4539 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.