Ripsgelé 3 inneholder
179 Kalorier,
42 g Karbo,
1 g Protein og
1 g Fett pr 100 gr
Ripsgelé 3 har ingen allergener
Ripsgelé 3 er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4 poeng fra 2 lesere
Lesere:
9570 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Ripsgelé 3!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 179.33 | 3 631.43 | Kcal |
Protein | 0.59 | 11.95 | gram |
Karbohydrat | 41.68 | 844.02 | gram |
Kostfiber | 2.47 | 50.02 | gram |
Fett | 0.59 | 11.95 | gram |
Mettet fett | 0.15 | 3.04 | gram |
Salt | 0.00 | 0.02 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 8.04 | Kr 162.81 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 025 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 92,96 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Rens og skyll bærene. Kok opp vann i en stor syltekjele. Legg i bærene og kok dem til de er synket sammen og saften dampet ut. Beregn ca. 10 minutter.
Hell saften i et bærklede eller silepose og la saften dryppe godt av. Mål opp saften og hell den i syltekjelen.
La den koke 3-5 minutter og rør inn sukkeret, litt omgangen så det blir oppløst før saften begynner å koke igjen.
Kok saften langsomt uten omrøring til det tykner, ca 10-15 minutter. Prøv med en skje om den er ferdig, dråpene skal falle tungt fra skjeen. Tiden varierer med bærenes modningsgrad og kvalitet, men prøv etter ca 5 minutter.
Skum godt og ta bort den tynne hinnen som danner seg. Fyll geléen i varme tørre glass. Fyll helt opp, geléen synker når den avkjøles. Hell over smeltet syltevoks når geléen er avkjølt. Vær nøye med at voksen fester godt langs kanten, så luften ikke kan komme til geléen.
Blir ikke geleen stiv? Les her:
Tips til gele.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 9392)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Syltetøy/gele
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-27
Oppdatert dato:2003-04-27
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift