Ripsvin inneholder
242 Kalorier,
58 g Karbo,
1 g Protein og
1 g Fett pr 100 gr
Ripsvin har ingen allergener
Ripsvin er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
11427 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Ripsvin!
| Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
|---|
| Kalorier | 242.05 | 53 372.03 | Kcal |
| Protein | 0.56 | 123.48 | gram |
| Karbohydrat | 57.57 | 12 694.19 | gram |
| Kostfiber | 2.29 | 504.95 | gram |
| Fett | 0.55 | 121.28 | gram |
| Mettet fett | 0.14 | 30.87 | gram |
| Salt | 0.00 | 0.29 | gram |
| Pris på oppskriften | Kr 7.72 | Kr 1 702.26 | Kroner |
| Hele oppskriften veier | 22 050 | gr totalt | gram |
| Energiprosent fra karbo | 95,13 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Skyll og knus bærene og bland i vingjær. Vask ankeret grundig med einerlåg, deretter svovles det. Sil massen gjennom en bærpose og fyll saften over i ankeret sammen med kokt, kaldt sukkerlake.
Dersom ikke ankeret blir helt fullt, kan bærmassen røres ut med lunkent vann og siles på nytt. Ankeret skal fylles til en tomme fra spunshullet. Sett i gjærlås og la ankeret stå ved ca 18 C i 4-7 uker. Rør om av og til.
Når hovedgjæringen er forbi, lakkes ankeret slik at det blir tett. Ankeret settes i kjelleren under ettergjæringen. Denne varer til jul. I mars kan vinen tappes over i flasker, men den vinner mye i smak om den får være på ankeret et helt år.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 13438)
Kategori:
Vinlegging
Land:
Norge
Fylke:
Akershus
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-11
Oppdatert dato:2003-05-11
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.