Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Rømmegrøt med spekemat ny med ingrediensene over!
Navn
Verdi pr 100 g
Verdi pr porsjon
Verdi pr stykke
Enhet
Kalorier
210.26
574.01
Kcal
Protein
3.66
9.99
gram
Karbohydrat
10.53
28.75
gram
Kostfiber
0.34
0.93
gram
Fett
16.98
46.36
gram
Mettet fett
10.47
28.58
gram
Salt
0.71
1.93
gram
Pris på oppskriften
Kr 3.95
Kr 10.78
Kr
.-
Hele oppskriften veier
1 092 totalt
273 pr porsj
pr stk
gram
Lavkarbo energi er
20,03 %
Fremgangsmåte:
La rømmen koke i ca. 5 minutter.
Sikt i halvparten av melet og rør kraftig.
La det stå å koke på svak varme til smøret (fettet) pipler frem. Ta av smøret med en skje før du rører inn resten av melet og sper på med melken.
Spe med litt melk av gangen og rør godt mellom hver gang. La grøten småkoke i ca. 5 minutter før du smaker til med salt.
Server med sukker, kanel og smøret fra rømmen.
Rømmegrøt, spekemat og flatbrød er en klassiker om sommeren. Beregn 100 g assortert spekemat per person.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Brodogkorn.no
(Intern: 34776)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Grøt Land:
Norge Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2019-11-06
Oppdatert dato:2019-11-06
Lesere: 515 totalt.