La rømmen koke i ca. 5 minutter.
Sikt i halvparten av melet og rør kraftig.
La det stå å koke på svak varme til smøret (fettet) pipler frem. Ta av smøret med en skje før du rører inn resten av melet og sper på med melken.
Spe med litt melk av gangen og rør godt mellom hver gang. La grøten småkoke i ca. 5 minutter før du smaker til med salt.
Server med sukker, kanel og smøret fra rømmen.
Rømmegrøt, spekemat og flatbrød er en klassiker om sommeren. Beregn 100 g assortert spekemat per person.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Brodogkorn.no
(Intern: 34776)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Grøt Land:
Norge Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2019-11-06
Oppdatert dato:2019-11-06