Røyket entrecôte og kalkunfilet



Røyket entrecôte og kalkunfilet oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
En kullgrill med lokk kan brukes som røykovn.

Oppskriften inneholder 157 Kalorier, 0 g Karbo, 23 g Protein og 7 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har ikke allergener

Røyket entrecôte og kalkunfilet er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 8 porsjoner
2kgentrecôte av storfe
1tssalt
1tsgrov pepper

Røyket kalkunfilet

1,5kgkalkunfilet
1tssalt
0,5tsszechuanpepper
2tsrosépepper




Næringsdeklarasjon for Røyket entrecôte og kalkunfilet!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier156.94603.78Kcal
Protein22.7087.33gram
Karbohydrat0.050.19gram
Kostfiber0.030.12gram
Fett7.3228.16gram
Mettet fett3.2812.62gram
Salt0.582.23gram
Pris på oppskriftenKr 17.21Kr 66.21Kroner
Hele oppskriften veier3 078 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Ved å sette inn en liten beholder med røykflis er det lett å få den litt pikante røyksmaken. Hele stykker med litt lengre grilltid er godt egnet. Prøv svinekam, ribbe, entrecôte, hel kylling eller kalkunfilet.
Det beste er å bruke en kulegrill med ganske tett lokk. Bruker du gassgrillen så legges beholderen med røykflis mellom brennere og rista. Det finnes beholdere for røykflis, eller du kan lage en selv av aluminiumsform med lokk, eller aluminiumsfolie. Stikk noen små hull i lokket så røyken siver ut.

Knus pepperet, gni kjøttet inn med salt og pepper. Kjøttet kan godt krydres noen timer på forhånd så smaken og saltet trekker inn i kjøttet.
Bruk indrekte varme. På en kullgrill fyres bare begge sidene av grillen opp. Legg gjerne en dryppform med litt vann under risten der kjøttet skal ligge for å samle opp kjøttsaft og fett som drypper av.
La grillen bli god og varm. Det trengs kun et par spiseskjeer med røykflis, Røkflisen kan med fordel fuktes litt. Legg beholderen med røykflis over varmen, og plasser kjøttet i midten der det ikke er noe varme under. Stikk steketermometer inn til midten av kjøttet.
Logg på lokket, flisen vil ligge og ulme i beholderen og gi fra seg røyk. Det er viktig at det er ganske små hull i lokket på flisbeholderen, og at det ikke kommer for mye luft til i beholderen, ellers vil flisen brenne opp for fort.
Snu kjøttet iblant, intensiteten på røken vil avta etter hvert, men vil være nok til å sette en passe røyksmak på kjøttet. Etterstekes på litt lavere varme mot slutten av steketiden til kjøttet har oppnådd ønsket temperatur.
Steketiden avhenger av kjøttets tykkelse. En stor entrecôte tar ca 1 ½ time, en kalkunfilet blir ferdig etter ca 1. time. Entrecôte er lite stekt og rød ved 55 °C, medium ved 65 °C . Kalkunfilet er passe stekt ved 65 °C.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 31596)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Røkt/gravet/saltet
Innlagt dato:2014-07-13
Oppdatert dato:2014-07-13
Lesere: 1756 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Røyket entrecôte og kalkunfilet.Røyket entrecôte og kalkunfilet.
Denne retten har 156,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 17,21.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gravet kjøtt av storfe.Gravet kjøtt av storfe.
Denne retten har 146,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 18,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.