Fotograf:Mari Svenningsen Før i tiden var graving av kjøtt en dyd av nødvendighet, mens det i dag gjerne regnes som en delikatesse. Mange tror at graving av kjøtt er vanskelig, men det er faktisk en mye enklere prosess enn de fleste forestiller seg. Med denne oppskriften på gravet ytrefilet av storfe og sennepssaus kan du prøve selv.
1. Renskjær kjøtt for fett og hinner. Bland salt, sukker og krydder. Vend kjøttet i blandingen, og legg over på et fat med kant. Dekk med plastfolie og sett det kaldt.
2. La kjøttet stå i 2-4 døgn. Vend det et par ganger i døgnet.
3. Skrap bort krydderet og skjær fileten i tynne skiver.
4. Bland ravigottesaus, grov sennep, majones og seterrømme i en bolle. Smak til med salt og pepper. La sausen trekke smak en time før servering.
Server gravet ytrefilet av storfe med sennepsdressing. Sølvløk, pickles, grovt brød og rømme med litt tyttebær smaker også godt til!
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 29940)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Røkt/gravet/saltet Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2012-11-23
Oppdatert dato:2021-12-28