Gravet kjøtt av storfe



Gravet kjøtt av storfe oppskrift.
Fotograf: Mari Svenningsen
Før i tiden var graving av kjøtt en dyd av nødvendighet, mens det i dag gjerne regnes som en delikatesse. Mange tror at graving av kjøtt er vanskelig, men det er faktisk en mye enklere prosess enn de fleste forestiller seg. Med denne oppskriften på gravet ytrefilet av storfe og sennepssaus kan du prøve selv.

Oppskriften inneholder 153 Kalorier, 4 g Karbo, 19 g Protein og 7 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Melk, Sennep,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Gravet kjøtt av storfe er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 4 poeng fra 2 lesere
Lesere: 5733 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
800grytrefilet av storfe
2sssalt
2sssukker
1,5tsgrovmalt pepper
0,5tsknust tørket basilikum

SENNEPSDRESSING:

1ssravigottesaus
2ssgrov sennep
2ssmajones
2ssseterrømme
0,5tssalt
0,25tsgrovmalt pepper




Næringsdeklarasjon for Gravet kjøtt av storfe!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier153.13373.86Kcal
Protein18.8045.90gram
Karbohydrat3.658.91gram
Kostfiber0.210.51gram
Fett6.9917.07gram
Mettet fett2.335.69gram
Salt3.969.68gram
Pris på oppskriftenKr 18.53Kr 45.24Kroner
Hele oppskriften veier977 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo9,53 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1. Renskjær kjøtt for fett og hinner. Bland salt, sukker og krydder. Vend kjøttet i blandingen, og legg over på et fat med kant. Dekk med plastfolie og sett det kaldt.
2. La kjøttet stå i 2-4 døgn. Vend det et par ganger i døgnet.
3. Skrap bort krydderet og skjær fileten i tynne skiver.
4. Bland ravigottesaus, grov sennep, majones og seterrømme i en bolle. Smak til med salt og pepper. La sausen trekke smak en time før servering.
Server gravet ytrefilet av storfe med sennepsdressing. Sølvløk, pickles, grovt brød og rømme med litt tyttebær smaker også godt til!

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 29940)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Røkt/gravet/saltet
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2012-11-23
Oppdatert dato:2021-12-28


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Gravet kjøtt av storfe.Gravet kjøtt av storfe.
Denne retten har 153,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 18,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Røyket entrecôte og kalkunfilet.Røyket entrecôte og kalkunfilet.
Denne retten har 150,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 17,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.