Like deler torskerogn og rå, raspede poteter blandes, tilsettes litt salt, timian og grynmel (byggmel) slik at det blir er fast deig. Deigen deles opp og formes til litt store kjuker, noen legger en fettbit i midten. Kjukene kokes i litt saltet vann er ferdigkokt når de flyter opp. Noen slår litt melk i kjukesaften, andre noen råskrelte poteter. Slik blir det en fullverdig middag.
Hentet fra boken Samisk mat og kultur. Skrevet av Ardis Kaspersen
Utgitt av Landbruksforlaget
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:
Landbruksforlaget
(Intern: 18349)
Kategori:
Kokt/dampet Land:
Norge Fylke:
Nordland
Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2004-07-28
Oppdatert dato:2004-07-28
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften. PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.