Fotograf:
Rosemarie Rodriguez
Rullekake er ganske enkelt å lage, men man trenger ett par forsøk før man er ekspert. Det viktigste er at kaken ikke blir tørr før en ruller sammen. Og fyllet kan varieres i det uendelige. Om en har litt kakaopulver i deigen blir det sjokolade-rullekake. Oppskriften inneholder
190 Kalorier,
28 g Karbo,
7 g Protein og
5 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Rullekake med syltetøy 1 er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 5 poeng fra 3 lesere
Lesere:
9856 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Rullekake med syltetøy 1 med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 190.31 | 658.84 | 54.90 | Kcal |
Protein | 6.88 | 23.82 | 1.98 | gram |
Karbohydrat | 28.33 | 98.08 | 8.17 | gram |
Kostfiber | 0.84 | 2.91 | 0.24 | gram |
Fett | 5.31 | 18.38 | 1.53 | gram |
Mettet fett | 1.45 | 5.02 | 0.42 | gram |
Salt | 0.31 | 1.06 | 0.09 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.33 | Kr 11.53 | Kr 0.96 | .- |
Hele oppskriften veier | 346 totalt | 346 pr porsj | 29 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 59,54 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 12
stykker
1. Pisk stive eggedosis av egg og sukker
2. Sikt hvetemel blandet med bakepulver, kakao og vaniljesukker, og vend det forsiktig med en slikkepott. Ved kraftig røring vil røren falle sammen og rullekaken vil bli tung og tett.
3. Hell røren i en smurt langpanne. Stryk røren jevnt utover. Pass på at hjørnene ikke blir for tynne.
4. Sett kaken i ovnen med en gang og stek den midt i ovnen på 250 grader, i ca 5 minutter.
5. Ta langpannen ut av ovnen og legg en bakeplate over til kaken er avkjølt. Da holder kaken seg fuktig slik at den ikke sprekker når den rulles sammen.
6. Hvelv kaken på en kakerist og fjern bakepapiret.
7. Smør syltetøy eller eplemos jevnt utover kaken og rull den fast sammen. Legg kaken med skjøten ned. Del den i skiver før den legges på serveringsfat.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Petra Åmot
(Intern: 2118969790)
Tilberedningstid:
10-20 min
Kategori:
Rullekake
Diett/allergi:
Uten melk
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2014-09-28
Oppdatert dato:2014-09-28
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift