Lettsaltet og tørket reinkjøtt kokes til det er helt mørt; reinribbe og litt fett hører gjerne med.
Boller: Kald kjøttkraft (ikke for salt) tilsettes kokte havregryn, grovt hvetemel,
litt grynmel og fint hvetemel til en deig som kan formes til boller med en skje. Legg bollene i kokende vann med litt kjøttkraft i, og kok dem i ca. 25 minutter.
Kjøtt og boller serveres med fett, sirup og sterk kaffe til - god og kraftig mat.
Hentet fra boken Samisk mat og kultur. Skrevet av Ardis Kaspersen
Utgitt av Landbruksforlaget
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:
Landbruksforlaget
(Intern: 18309)
Kategori:
Kokt/dampet Land:
Norge Fylke:
Finnmark
Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2004-07-22
Oppdatert dato:2004-07-22
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften. PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.