Fotograf:
Melk.no
Saupen og kalt kjernemelk er den melken du får når du kinner melk til smør. Denne melken er super å bruke til suppe, den er full av næringsstoffet og har en fantastisk smak. Oppskriften inneholder
75 Kalorier,
10 g Karbo,
3 g Protein og
2 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Saupsuppe er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4 poeng fra 2 lesere
Lesere:
6305 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Saupsuppe!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 74.59 | 212.95 | Kcal |
Protein | 3.44 | 9.82 | gram |
Karbohydrat | 10.38 | 29.63 | gram |
Kostfiber | 0.25 | 0.71 | gram |
Fett | 2.09 | 5.97 | gram |
Mettet fett | 1.31 | 3.74 | gram |
Salt | 0.10 | 0.29 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.97 | Kr 5.62 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 142 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 55,66 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Ha hvetemelet og 2 dl Saup i en kjele, og rør det ut for å unngå klumper.
Spe på med resten av saupen, fløte og rosiner. Kok opp og la det småkoke 10-15 minutter. Smak til med sukker og litt vaniljesukker.
Hvis du vil ha en søt suppe må du sukre godt, hvis du vil ha den syrlig og frisk sukrer du mindre.
Saup er den vesken som er tilbake når du har kinnet smør til rømme. Det vil si, for å få rømme må du først ha fløte. For å få fløte må du separere helmelk noe som gir skummet melk og fløte. Når fløten blir syrnet er det rømme. Når rømme kinnes til smør får vi kjernemelk som biprodukt eller saup. Saup var det vanlig å bruke før når en hadde kuer på gården. Nå er det mulig å kjøpe saup av men nå som kjernemelk.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 26961)
Tilberedningstid:
20 min
Oppskriften er
enkel å tilberede
Kategori:
Suppe
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-12-30
Oppdatert dato:2013-12-30
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift