Saupsuppe



Saupsuppe oppskrift.
Fotograf: Melk.no
Saupen og kalt kjernemelk er den melken du får når du kinner melk til smør. Denne melken er super å bruke til suppe, den er full av næringsstoffet og har en fantastisk smak.

Oppskriften inneholder 75 Kalorier, 10 g Karbo, 3 g Protein og 2 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Saupsuppe er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 4 poeng fra 2 lesere
Lesere: 6305 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
3sshvetemel
1literkjernemelk (saup)
0,5dlkremfløte
3ssrosiner
2sssukker
2tsvaniljesukker




Næringsdeklarasjon for Saupsuppe!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier74.59212.95Kcal
Protein3.449.82gram
Karbohydrat10.3829.63gram
Kostfiber0.250.71gram
Fett2.095.97gram
Mettet fett1.313.74gram
Salt0.100.29gram
Pris på oppskriftenKr 1.97Kr 5.62Kroner
Hele oppskriften veier1 142 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo55,66 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Ha hvetemelet og 2 dl Saup i en kjele, og rør det ut for å unngå klumper.
Spe på med resten av saupen, fløte og rosiner. Kok opp og la det småkoke 10-15 minutter. Smak til med sukker og litt vaniljesukker.
Hvis du vil ha en søt suppe må du sukre godt, hvis du vil ha den syrlig og frisk sukrer du mindre.

Saup er den vesken som er tilbake når du har kinnet smør til rømme. Det vil si, for å få rømme må du først ha fløte. For å få fløte må du separere helmelk noe som gir skummet melk og fløte. Når fløten blir syrnet er det rømme. Når rømme kinnes til smør får vi kjernemelk som biprodukt eller saup. Saup var det vanlig å bruke før når en hadde kuer på gården. Nå er det mulig å kjøpe saup av men nå som kjernemelk.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Melk.no
(Intern: 26961)
Tilberedningstid: 20 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Suppe
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-12-30
Oppdatert dato:2013-12-30


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Melkesuppe/ Doktorsuppe.Melkesuppe/ Doktorsuppe.
Denne retten har 122,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,05 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,55.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bestemorsuppe.Bestemorsuppe.
Denne retten har 108,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,32.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Surmelksuppe 2.Surmelksuppe 2.
Denne retten har 105,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Saupsuppe.Saupsuppe.
Denne retten har 74,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.