Seilaks



Seilaks inneholder 49 Kalorier, 4 g Karbo, 5 g Protein og 1 g Fett pr 100 gr
Seilaks har beregnet å ha følgende allergener Fisk, Spor-av-egg, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Seilaks er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 4,7 poeng fra 62 lesere
Lesere: 59900 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
500grseifilet
1dashsalt
2ssrøksyreIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
2tshummerfargeIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1litervann
soyaolje




Næringsdeklarasjon for Seilaks!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier48.63729.94Kcal
Protein5.4681.95gram
Karbohydrat3.9058.54gram
Kostfiber0.334.95gram
Fett1.1717.56gram
Mettet fett0.274.05gram
Salt0.192.83gram
Pris på oppskriftenKr 2.29Kr 34.37Kroner
Hele oppskriften veier1 501 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo32,07 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Tørsalt seifileten på et brett og la den stå kaldt i 2-3 døgn.

Vask saltet av og tørk fisken godt. Skjær fileten i tynne skiver på tvers av fiskekjøttet.

Skivene legges natten over i en blanding av røksyre, hummerfarge og vann. Ta skivene opp med hullsleiv, legg dem på rist og la dem renne godt av.

Skivene fylles på glass og soyaolje helles over. Dersom en skal lagre seilaksen lenge, bør soyaolje byttes ut med renset parafin. Da vil seilaksen være mindre utsatt for harskne.

Hummerfarge er ulovlig i omsetning, men erstattes med Seilaksfarge. Dette kan evt bestilles gjennom ditt lokale apotek. Dosering er 60-100 ml pr liter vann og seilaksfarge består av bla E 110 (Paraoransje) og E 124 (Nykockin ). Disse stoffene blir og bla brukt i enkelte kaviarprodukter og kan fremkalle allergiske reaksjoner.

Det er kommet en reaksjon på bruk av renset parafin. Dette er en oppskrift fra mitt oppkjøp av en norsk tradisjonsmat database i 2003. Renset parafin har jeg selv brukt som legemiddel og de fleste som litt eldre husker nok bruk av både renset parafin og parafinvoks. Men jeg innrømmer at til dette bruket her så er det nok utdatert selv om det vi forbinder med ordet parafin ikke er det samme som renset parafin. Oppskriften henspiller nok og på den tiden da vi ikke hadde dypfryser.

Sitat kommentar:
I oppskriften for seilaks står det at om man skal oppbevare den lenge så skal man ha den på RENSET PARAFIN? Det skulle tatt seg ut? Frys den heller i porsjoner før du har den på en nøytral olje, så slipper du mageproblemer og annet styr! RENSET PARAFIN? Leser dere oppskriftene før publisering?
Sitat slutt

mvh Knut Pettersen

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 11348)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Konservering
Land: Norge
Fylke: Ukjent
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-04
Oppdatert dato:2019-05-05


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.