Semmelknoedel





Tysk tradisjonsmat. Lages av gammelt brød eller rundstykker. Denne er en av 2 oppskrifter jeg har.

Oppskriften inneholder 212 Kalorier, 22 g Karbo, 7 g Protein og 10 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Semmelknoedel er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 5 porsjoner
300grgammelt hvitt brød
60grmeierismør
1,5dlhelmelk
3stkegg
1tspersille, hakket
1dashsalt
muskat
1stk liteløk
1tssmør
1sshvetemel eller nok til at du kan forme baller.


Annonse



Næringsdeklarasjon for Semmelknoedel!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier212.10345.43Kcal
Protein6.7811.04gram
Karbohydrat22.0935.98gram
Kostfiber1.332.17gram
Fett10.4417.00gram
Mettet fett5.629.15gram
Salt0.661.07gram
Pris på oppskriftenKr 3.29Kr 5.36Kroner
Hele oppskriften veier814 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kutt brødet i små biter og surr det lett i smør. Pisk eggene med melken og dekk brødet. Tilsett persille, salt og muskat. Surr den hakkede løken i en annen panne til den er gylden og tilsett den til blandingen. Bland godt og la det hvile i ca 30 minutter. Tilsett melet og rør det godt inn. Form runde baller(knoedl).

Ha så Knoedl i kokende saltet vann, og la vannet holde seg under kokepunktet, ellers går de i stykker. Kokes i ca 20 minutter alt etter størrelse.

Er mest brukt som tilbehør til kjøttretter, men kan og lages som hovedrett.

Variasjoner: Tilsett ca 300 g ost i deigen, eller 200 g bacon i små biter, eller 200 g skinke i små biter.
Kan og serveres i tomatsaus.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 17284)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Tyskland
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2004-03-27
Oppdatert dato:2018-04-05
Lesere: 4469 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.