Fotograf:Frukt.no En deilig og frisk sorbet smaker godt som dessert etter et litt tyngre måltid. Den passer også kjempegodt som en hvilerett mellom flere retter. Her har vi laget en variant med sitron, men andre typer frukter kan brukes. Kan like gjerne serveres til jul som til påske.
Oppskriften inneholder 100 Kalorier, 15 g Karbo, 3 g Protein og 3 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Bland nypresset sitronsaft med sukker og rør til sukkeret er oppløst.
Sett saften i fryseren, og rør hvert kvartert den første timen under innfrysing.
Stivpisk eggehvitene.
Kjør den fryste saften og stivpisket eggehvite i en blender til passe sorbetkonsistens.
Bland inn finhakket sjokolade.
Server sorbeten straks eller ha massen i formen og sett den tilbake i fryseren.
Ta formen ut en halv times tid før servering slik at sorbeten får tint seg litt.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Frukt.no
(Intern: 34901)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Iskrem/sorbet Innlagt dato:2019-12-05
Oppdatert dato:2019-12-05