Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Skalldyrfondue oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Skalldyrfondue



Skalldyrfondue inneholder 389 Kalorier, 1 g Karbo, 7 g Protein og 39 g Fett pr 100 gr
Skalldyrfondue har beregnet å ha følgende allergener Bløtdyr, Melk, Skalldyr, Spor-av-skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Skalldyrfondue er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
1stkløk
1ssolivenolje
1dlhvitvin, tørr
2sspernod, kan utelates
1kgrensede blåskjell
400grreker, skrelte
0,75literolje
2dlcreme fraiche
1dashsalt
friskkvenet hvit pepper
1bunt(er)dill




Næringsdeklarasjon for Skalldyrfondue!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier389.381 862.21Kcal
Protein6.9233.09gram
Karbohydrat1.014.83gram
Kostfiber0.251.20gram
Fett39.00186.52gram
Mettet fett5.7927.69gram
Alkohol0.88 %
Salt0.592.82gram
Pris på oppskriftenKr 12.13Kr 58.01Kroner
Hele oppskriften veier1 913 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skrell løken og skjær det i båter. Varm olivenoljen i en mellomstor gryte og la løkbåtene bli klare oppi. Spe med hvitvin og evt. pernod. Hell skjellene i gryten og la det stå i ca. 5 minutter under lokk ved god varme, til de har åpnet seg, rist gryten et par ganger.

Hell skjellene i en dørslag og la dem dryppe av over en skål. Skrell skjellene ut av skallen, kasser evt. lukkede eksemplarer. Anrett skjellene og reker.

Rør creme fraichen med 3-4 ss. muslingsuppe og krydre med salt og pepper. Skyll og tørr dillen. Hakk fint og rør den i creme fraichen.

Varm oljen i en gryte på komfyren. Hell den i fonduegryten og sett den på fonduevarmen.

Stikk skjell og reker på fonduegaflene og stek dem i den varme olje. Spis creme fraiche-sausen til.

Velegnet tilbehør er også creme fraiche med tomat, sennepsmajones med dill, lyst brød og tørr hvitvin.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 23141)
Kategori: Fondue
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2006-12-03
Oppdatert dato:2006-12-03
Lesere: 2674 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.