Primost:
Mysen fra søtosten.
1 l fløte
250 g sukker
Fremgangsmåte:
Søtost:
Varm opp surmelken til den skiller seg og sil av mysen.
Kok opp den søte melken og rør inn den sure osten. La det stå til det skiller seg og sil av mysen.
La osten renne godt av.
Ha den i en form og la den kjøle seg ned.
Primost:
Hell all mysen fra søtosten i en kjele, både sur og søt.
Kok opp og tilsett fløte. Kok dette i ca 7-8 timer. Når det begynner å bli tykt, må det røres hele tiden og særlig mot slutten av koketiden.
På slutten tilsettes sukker og kjelen tas vekk fra platen.
Rør til den er kald.
Ha det i en form eller lignende.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matoppskrift.no
(Intern: 3177)
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori:
Pålegg Land:
Norge Fylke:
Hordaland
Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2002-12-24
Oppdatert dato:2002-12-24
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften. PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.