Fotograf:
Melk.no
Eggosten serveres med sukker og kanel til lefse og vafler. Oppskriften inneholder
63 Kalorier,
7 g Karbo,
4 g Protein og
2 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Eggost fra Flekkefjord er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 5,1 poeng fra 16 lesere
Lesere:
21338 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Eggost fra Flekkefjord!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 62.90 | 981.48 | Kcal |
Protein | 3.96 | 61.79 | gram |
Karbohydrat | 6.68 | 104.23 | gram |
Kostfiber | 0.36 | 5.62 | gram |
Fett | 2.18 | 34.02 | gram |
Mettet fett | 1.11 | 17.32 | gram |
Salt | 0.12 | 1.80 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.96 | Kr 30.58 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 560 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 42,48 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Kok opp melken. Visp sammen syrnet melk, egg og 2 ss sukker og tilsett denne blandingen under røring i den kokende melken. La blandingen koke sakte opp til ostemassen samles på toppen og mysen under er klar. Sett kjelen til side til avkjøling.
Fyll ostemassen i en sil og la det renne av seg. Legg eggeosten i en pen skål og dryss over sukker og kanel. Server eggosten på vafler eller lefser.
Mysen som er silt fra kan fryses ned og brukes senere som deigvæske i brøddeigen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 14180)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Pålegg
Land:
Norge
Fylke:
Vest Agder
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2013-12-20
Oppdatert dato:2013-12-20
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift