Fotograf:Rosemarie Pettersen Små paier med søtpotet. Litt annerledes mat som smaker godt. Kan være litt styrete med å lage selve bunnene, men vi brukte ferdig paideig. Oppskriften bruker hjemmelagd bunn. Oppskriften kommer opprinnelig fra coop.
Vi har slike små paiformer i metall vi bruker.
Bunnen:
Bland alt i en kjøkkemaskin. Kjevle ut deigen og dekk flere små former med deig på vanlig måte. Vi fikk 8 små paier. Stek formene nederst i ovnen ca 10 minutter ved 225 grader, men pass på.
Fyll
Kok potetene og mos dem. Bland inn alt det andre til fyllet i en kjøkkenmaskin. Fylles i skallene, jevnes fint og stekes ved 175 grader midt i ovnen til fyllet stivner. Litt avhengig av ovn og størrelse, men begynn å sjekke ved 12 minutter med en pinne om den er stivnet. Kan ta opp mot 20 min.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Rosemarie Pettersen
(Intern: 35116)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Pai/terte Innlagt dato:2020-06-05
Oppdatert dato:2020-06-05