Rens bærene, knus de og ha på en krukke. Fyll på med rom. La den stå i 14 dager. Rør hver dag. Siles.
Kok sukker og vann i fem minutter og avkjøl. Tilsett til saften når laken er avkjølt.
Brennevinet kom til Norge på 1500-tallet. Den gang var apotekerne som stod for salget, under etiketten «medisin mot alt». I begynnelsen ble det importert, men snart lærte nordmenn seg å framstille det selv, ved gjæring av korn og destillering.
Denne oppskriften er hentet fra boka «Drikke fra Østfold, utgitt av Østfold Bygdekvinnelag i 2007.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norsk Tradisjonsmat
(Intern: 34803)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Likør Land:
Norge Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2019-11-23
Oppdatert dato:2019-11-23