Solbærterte



Solbærterte inneholder 277 Kalorier, 27 g Karbo, 5 g Protein og 16 g Fett pr 100 gr
Solbærterte har beregnet å ha følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Solbærterte er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 3267 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner

Bunn:

250grknuste fullkornkjeks
125grsmør

Mousse:

450grsolbær
3sscrème de cassis (solbærlikør)
200grsukker
4stkegg
3dlkremfløte
1tskanel
3plate(r)gelatin

Glassering:

1dlsolbærmos
1tsgelatin

Pynt:

noen solbær
1stkeggehvite
sukker




Kalorier og næringsinnhold i Solbærterte med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier276.784 830.53402.54Kcal
Protein4.6080.286.69gram
Karbohydrat27.20474.7139.56gram
Kostfiber2.5744.853.74gram
Fett15.73274.5322.88gram
Alkohol0.41 %7.160.60gram
Mettet fett8.44147.3012.27gram
Salt0.203.500.29gram
Pris på oppskriftenKr 7.23Kr 126.18Kr 10.52.-
Hele oppskriften veier1 745 totalt1 745 pr porsj145 pr stk gram
Energiprosent fra karbo39,3 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 stykker

Smør bunnen av en rund 26 cm springform. Smelt smør og bland med kjekssmuler. Dekk bunnen med det. Trykk kjeksen godt ned.

Varm forsiktig solbær, solbærlikør og 50 g sukker til sukkeret er smeltet. Mos i hurtigmikseren og press mosen gjennom en sikt. Hold av 1 dl mos til glassering.

Skill eggene. Pisk eggeplommene med resten av sukkeret og kanel til eggedosis.

Løs opp gelatin i litt vann i vannbad. Rør oppløst gelatin i solbærmosen. Rør mosen forsiktig i eggedosisen.

Pisk fløten tykk og rør den forsiktig i mosen. Pisk eggehvitene stive og skjær dem i mosen. Fordel moussen over kjeksbunnen. Overflaten skal være jevn. La terten stå kaldt til moussen har stivnet.

Lag glassering. Løs opp gelatin i litt vann i vannbad. Bland oppløst gelatin og resten av solbærmoussen, og hell dette over moussen. Vend litt på formen slik at overflaten blir helt og jevnt dekket. La formen stå i kjøleskapet.

Løsne terten fra formen med en varm kniv som føres langs kanten. Fjern ringen.

Pynt med noen solbær som først dyppes i eggehvite og så rulles i sukker.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 9016)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Dessertpai/terte
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-26
Oppdatert dato:2003-04-26


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Solbærterte 2.Solbærterte 2.
Denne retten har 329,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 24,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.