Sommer-ragout med asparges



Sommer-ragout med asparges inneholder 39 Kalorier, 6 g Karbo, 1 g Protein og 0 g Fett pr 100 gr
Sommer-ragout med asparges har beregnet å ha følgende allergener Spor-av-selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Sommer-ragout med asparges er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 2 lesere
Lesere: 4421 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
500grsmå nye poteter
300grfriske asparges - gjerne blandet grønne og hvite
250grgulrøtter - gjerne bittesmå med topp på
Evt. litt grønne erter
2dlhvitvin (eller bare vann)
2dlgrønn buljong
1stksmørbolle av 2 ss (kikert)mel og 2 ss smørIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
Masser av finhakket, frisk persille
Salt og pepper




Næringsdeklarasjon for Sommer-ragout med asparges!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier39.28142.39Kcal
Protein1.114.02gram
Karbohydrat5.6220.37gram
Kostfiber1.284.64gram
Fett0.070.25gram
Mettet fett0.000.00gram
Alkohol1.31 %
Salt0.100.36gram
Pris på oppskriftenKr 4.48Kr 16.24Kroner
Hele oppskriften veier1 450 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo57,23 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Skrubb potetene og sett dem over å koke i lettsaltet vann evt. tilsatt litt frisk løvstikke. Skru av varmen etter ti min. og la gryten stå og trekke ytterligere 10 min. på ettervarmen.
Brekk den nederste, treede del av aspargesene og kok dem i hvitvin og buljong ca. 10 min.
Imens skjæres aspargesene i mindre stykker på ca. 5 cm.
Nye, små gulerøtter skrubbes grundig og toppen fjernes. La evt. en liten smule av toppen sitte tilbake. Større og grovere gulerøtter skrellles og skjæres i staver på ca. 1 X 5.
Ta asparges-endene opp av gryten med en hulskje og fjern dem vekk.
Legg gulerøttene i gryten og damp dem noen minutter før aspargesene has ved.
Grønnsakene dampes, til de er akkurat nettopp møre.
Ta dem opp med en hulskje og sett dem til side.
Jevn buljongen med smørbollen og la den koke igjennom noen minutter før persillen tilsettes.
Smak til med salt og pepper, før de dampede grønnsaker og evt. friske, grønne erter forsiktig vendes i.
Serveres straks - evt. med et ekstra dryss frisk persille.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 21940)
Kategori: Gryterett
Diett/allergi: Vegetarmat
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2006-05-08
Oppdatert dato:2006-05-08


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Aspargesrisotto a la Provence.Aspargesrisotto a la Provence.
Denne retten har 168,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 25,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,73.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.