Sommer-ragout med asparges inneholder
39 Kalorier,
6 g Karbo,
1 g Protein og
0 g Fett pr 100 gr
Sommer-ragout med asparges har beregnet å ha følgende allergener
Spor-av-selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Sommer-ragout med asparges er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 2 lesere
Lesere:
4421 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Sommer-ragout med asparges!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 39.28 | 142.39 | Kcal |
Protein | 1.11 | 4.02 | gram |
Karbohydrat | 5.62 | 20.37 | gram |
Kostfiber | 1.28 | 4.64 | gram |
Fett | 0.07 | 0.25 | gram |
Mettet fett | 0.00 | 0.00 | gram |
Alkohol | 1.31 % | | | |
Salt | 0.10 | 0.36 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.48 | Kr 16.24 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 450 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 57,23 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Skrubb potetene og sett dem over å koke i lettsaltet vann evt. tilsatt litt frisk løvstikke.
Skru av varmen etter ti min. og la gryten stå og trekke ytterligere 10 min. på ettervarmen.
Brekk den nederste, treede del av aspargesene og kok dem i hvitvin og buljong ca. 10 min.
Imens skjæres aspargesene i mindre stykker på ca. 5 cm.
Nye, små gulerøtter skrubbes grundig og toppen fjernes. La evt. en liten smule av toppen sitte tilbake. Større og grovere gulerøtter skrellles og skjæres i staver på ca. 1 X 5.
Ta asparges-endene opp av gryten med en hulskje og fjern dem vekk.
Legg gulerøttene i gryten og damp dem noen minutter før aspargesene has ved.
Grønnsakene dampes, til de er akkurat nettopp møre.
Ta dem opp med en hulskje og sett dem til side.
Jevn buljongen med smørbollen og la den koke igjennom noen minutter før persillen tilsettes.
Smak til med salt og pepper, før de dampede grønnsaker og evt. friske, grønne erter forsiktig vendes i.
Serveres straks - evt. med et ekstra dryss frisk persille.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 21940)
Kategori:
Gryterett
Diett/allergi:
Vegetarmat
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2006-05-08
Oppdatert dato:2006-05-08
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift