Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Spekepølse 3 oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Spekepølse 3



Spekepølse 3 inneholder 194 Kalorier, 3 g Karbo, 17 g Protein og 12 g Fett pr 100 gr
Spekepølse 3 har ingen allergener
Spekepølse 3 er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
4kghestekjøtt
1,5kgflesk
150grsalt
1sssalpeterIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
10grnellik
10grpepper
1tsmuskat
1dlkonjakk
2dlrødvin
150grsukker




Næringsdeklarasjon for Spekepølse 3!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier194.2611 895.51Kcal
Protein17.341 061.81gram
Karbohydrat2.62160.44gram
Kostfiber0.116.74gram
Fett12.02736.04gram
Mettet fett4.34265.76gram
Alkohol0.86 %
Salt2.53155.11gram
Pris på oppskriftenKr 23.79Kr 1 456.78Kroner
Hele oppskriften veier6 124 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Mal kjøttet 4 ganger med halvparten av flesket, resten skjæres i små terninger. Flesket skal ha ligget 5 timer i saltvann, eller flesketerningene legges i saltlake, 2 dcl salt til 1/2 liter vann. Legges opp på et klæde før det has i farsen. Kjøttdeigen arbeides med kryddene og konjakk og rødvin med sukkeret has is. Flesketerningene has i til slutt. Pølsene stoppes meget fast i sterke tarmer. Prikkes.

Når pølsene er ferdig stappet legges de i et trau og litt salt strøs over. Ligger i 3 dager og vendes av og til. Spekepølsene kan nå henges opp eller røykes.

Kilde:

Kokebok for Statens Læreskole i Husstell, 1961.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 17178)
Kategori: Konservering
Land: Norge
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2004-03-14
Oppdatert dato:2004-03-14
Lesere: 4461 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.