Sprøstekt aromatisk and inneholder
286 Kalorier,
9 g Karbo,
10 g Protein og
23 g Fett pr 100 gr
Sprøstekt aromatisk and har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Sprøstekt aromatisk and er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
13768 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Sprøstekt aromatisk and!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 286.47 | 2 061.94 | Kcal |
Protein | 10.35 | 74.50 | gram |
Karbohydrat | 8.62 | 62.04 | gram |
Kostfiber | 0.84 | 6.05 | gram |
Fett | 23.08 | 166.12 | gram |
Mettet fett | 6.62 | 47.65 | gram |
Alkohol | 0.17 % | | | |
Salt | 0.67 | 4.84 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 10.84 | Kr 78.02 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 4 319 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 12,03 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Fjern vingene fra anda. Del skroget i to langs ryggbenet. Gni de to halvdelene grundig inn med salt. Legg anda i en form sammen med krydder, vårløk, ingefær og risvin/sherry. La fuglen marineres minst 4-6 timer og snu den iblant.
Dampkok andesteken over sterk varme i marinaden i 3-4 timer eller lenger. Ta den opp av kokekraften og la den avkjøles, tildekket, i minst 5-6 timer. Anda må være helt kald og tørr ellers vil ikke skinnet bli sprøtt.
Varm oljen i en wok til det ryker av den. Legg andestykkene i oljen med skinnsiden ned og frityrstek den i 5-6 minutter eller til den blir sprø og brun, og snu den kun en gang mot slutten.
Ta andestykkene opp med hullsleiv og la dem renne av på kjøkkenpapir. Anrett salatbladene på et stort fat. Legg andestykkene på salaten og fjern benet ved bordet eller før servering. Hver gjest legger litt kjøtt på en pannekake sammen med litt saus, vårløk, slangeagurk og ruller sammen pannekaken.
Ettersom denne retten ofte serveres med pannekaker, vårløk, slangeagurk og andesaus eller plommesaus, tror mange det er Peking-and. Men denne oppskriften har en helt annen tilberedningsmetode. Resultatet er like sprøtt, men den herlige aromaen gjør denne retten helt spesiell. Tynne pannekaker fås i forretninger som selger kinesisk mat.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 6592)
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Kina
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-04-12
Oppdatert dato:2003-04-12
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift