Stekt squash og aubergine med hvitløksaus



Stekt squash og aubergine med hvitløksaus inneholder 25 Kalorier, 4 g Karbo, 1 g Protein og 0 g Fett pr 100 gr
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus har beregnet å ha følgende allergener Gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Stekt squash og aubergine med hvitløksaus er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 2,7 poeng fra 3 lesere
Lesere: 8264 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 3 porsjoner
350graubergine
350grsquash
2sshvetemel
olje til fritering, solsikke- eller soyaolje
1dashsalt




Næringsdeklarasjon for Stekt squash og aubergine med hvitløksaus!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier25.2660.54Kcal
Protein1.473.52gram
Karbohydrat3.899.32gram
Kostfiber1.102.64gram
Fett0.180.43gram
Mettet fett0.050.12gram
Salt0.140.33gram
Pris på oppskriftenKr 3.91Kr 9.37Kroner
Hele oppskriften veier719 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo61,59 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

(Kolokythakia kai Melitzanes Skorthalia)

Skjær auberginen i 1/2 cm tykke skiver, kast skalkene. Legg aubergineskivene i lettsaltet vann i 30 minutter. Bruk 2 ss salt pr. liter.

Skjær skalkene av squashen og skjær den i 1/2 cm tykke staver på langs.

Skyll aubergineskivene, rist vannet godt av og tørk dem på kjøkkenpapir.

Sikt litt hvetemel over squashstavene.

Varm oljen og stek squashen gyllenbrun på begge sider, la dem renne av på kjøkkenpapir. Aubergine trenger høy steketemperatur, ellers trekker skivene til seg all oljen i stekepannen med en gang.

Varm oljen i stekepannen med en gang. Varm oljen, sikt litt hvetemel på aubergineskivene og stek dem gyllenbrune på begge sider. Stek i flere omganger og legg de stekte skivene på kjøkkenpapir etter hvert.

Legg opp de stekte grønnsakene på serveringsfat og dryss litt salt på dem. Server med gresk hvitløksaus (se egen oppskrift).

Dette er typisk gresk husmannskost fra øyene, der denne retten serveres til middag med hjemmebakt brød til. Maten legges opp på et stort serveringsfat, og alle forsyner seg med skive etter skive av smakfulle grønnsaker. Alle best smaker denne retten helt nylaget, men den tåler å serveres lunken også.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6418)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne
Diett/allergi: Veganer
Land: Hellas
Innlagt dato:2002-11-28
Oppdatert dato:2002-11-28


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.