Stekt squash og aubergine med hvitløksaus inneholder
39 Kalorier,
4 g Karbo,
1 g Protein og
0 g Fett pr 100 gr
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus har beregnet å ha følgende allergener
Gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 2,7 poeng fra 3 lesere
Lesere:
8764 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Stekt squash og aubergine med hvitløksaus!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 39.01 | 93.49 | Kcal |
Protein | 1.37 | 3.28 | gram |
Karbohydrat | 3.89 | 9.32 | gram |
Kostfiber | 8.40 | 20.13 | gram |
Fett | 0.13 | 0.31 | gram |
Mettet fett | 0.01 | 0.02 | gram |
Salt | 0.14 | 0.33 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.91 | Kr 9.37 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 719 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 39,88 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
(Kolokythakia kai Melitzanes Skorthalia)
Skjær auberginen i 1/2 cm tykke skiver, kast skalkene. Legg aubergineskivene i lettsaltet vann i 30 minutter. Bruk 2 ss salt pr. liter.
Skjær skalkene av squashen og skjær den i 1/2 cm tykke staver på langs.
Skyll aubergineskivene, rist vannet godt av og tørk dem på kjøkkenpapir.
Sikt litt hvetemel over squashstavene.
Varm oljen og stek squashen gyllenbrun på begge sider, la dem renne av på kjøkkenpapir. Aubergine trenger høy steketemperatur, ellers trekker skivene til seg all oljen i stekepannen med en gang.
Varm oljen i stekepannen med en gang. Varm oljen, sikt litt hvetemel på aubergineskivene og stek dem gyllenbrune på begge sider. Stek i flere omganger og legg de stekte skivene på kjøkkenpapir etter hvert.
Legg opp de stekte grønnsakene på serveringsfat og dryss litt salt på dem. Server med gresk hvitløksaus (se egen oppskrift).
Dette er typisk gresk husmannskost fra øyene, der denne retten serveres til middag med hjemmebakt brød til. Maten legges opp på et stort serveringsfat, og alle forsyner seg med skive etter skive av smakfulle grønnsaker. Alle best smaker denne retten helt nylaget, men den tåler å serveres lunken også.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 6418)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Stekepanne
Diett/allergi:
Veganer
Land:
Hellas
Innlagt dato:2002-11-28
Oppdatert dato:2002-11-28
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.