Fotograf:
Baker og Konditor nr 10-2012
Yvonne Jøranli, Nobel Catering og Conditori AS . 4. plass Året kake 2012.
Ingredienser
1 porsjon
Hvit sjokoladeglasur
100 g hvit Callebaut sjokolade, CW2
100 g Tine kremfløte
30 g glukose
30 g kakaosmør
Kokes opp.
Ved 30 grader, tilsett 1 g gelatin.
1,5 g titan oxyde (oppløst i vann)
Sjokoladefudgebunn
380 g sukker
238 g mel
59 g kakao
7 g natron
7 g bakepulver
1 g salt
2 egg
1,5 dl melk
2 dl vann
1 dl olje
Hasselnøtter og mandler drysses over bunnen
før steking.
Alt det tørre blandes.
Tilsett egg.
Tilsett melk og olje.
Kokende vann has i til slutt.
Smørkrem
600 g sukker
Vann
Kokes til 120 grader.
180 g eggeplommer
Piskes.
1200 g usaltet smør
Haes i paté á bomben.
Bringebær smørkrem
På 400 g smørkrem:
60 g Dira bringebærpuré
4 g bringebærpasta
Mango/lime smørkrem
På 400 g smørkrem:
30 g Dira mangopuré
Cest av 2 lime
Saft av ¾ lime
Mazzarinmasse
50 g smør
50 g mandelmel
50 g melis
50 g egg
20 g hvetemel
Kjør alt i en foodprocessor.¨
Cest av 1 appelsin.
Saft av nesten ¼ appelsin.
4 g appelsinpasta.
Blandes og fylles i former.
Syltet kumquat
2 dl vann
125 g sukker
½ vaniljestang
Kanelstang
½ kork curaçao
Kokes opp, og ha i kumquat.
Fremgangsmåte:
Sjokoladefudgebunn
Mango/lime smørkrem
Sjokoladefudgebunn
Bringebærsmørkrem med hele bringebær
Sjokoladefudgebunn
Mango/lime smørkrem
Mazzarinbunn.
Mango/lime smørkremen brukes også til og
smøre opp kaken på utsiden.
Pals ekstra hvit
marsipan kjevles ut til et bånd som er litt høyere
enn kaka, og hvit sjokoladeglasur helles på toppen
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Yvonne Jøranli
(Intern: 30035)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Kaker
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2012-12-23
Oppdatert dato:2012-12-23
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift