Fotograf:Dansukker Kransekake er en tradisjonell dansk kake laget av marsipan, melis og egg. Form kransekaken i ringer, sprøyt på glasur, og bygg deretter et juletre av ringene.
Skåld og finmal mandlene. Bland mandler og sukker. Tilsett eggehviter og elt det til en smidig deig. Tegn sirkler i ulike størrelser på baksiden av et bakepapir. Snu papiret og legg deigen på sirklene i 2-3 cm bredde. Stek ringene på nederste rille i ovnen i ca. 15 minutter ved 175°C.
La kakeringene avkjøle på platen og legg dem i esker med tett lokk slik at de holder seg myke. Sett kakene sammen til et juletre rett før de skal spises. Pynt med glasur i valgfrie farger.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dansukker
(Intern: 26686)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kaker Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2009-12-01
Oppdatert dato:2020-05-25