Fotograf:
Baker og Konditor nr 10-2012
Marita Mæle, Vaaland Dampbakeri & Conditori i Stavanger. Vinner Årets kake 2012. Oppskriften inneholder
299 Kalorier,
29 g Karbo,
5 g Protein og
18 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Soya, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Rødt, hvitt og sprøtt er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
5514 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Rødt. hvitt og sprøtt!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 299.07 | 13 857.92 | Kcal |
Protein | 4.80 | 222.42 | gram |
Karbohydrat | 29.04 | 1 345.62 | gram |
Kostfiber | 1.53 | 70.90 | gram |
Fett | 17.85 | 827.11 | gram |
Mettet fett | 9.75 | 451.78 | gram |
Salt | 0.19 | 9.02 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 8.12 | Kr 376.25 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 4 634 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 38,84 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Marsipanmousse
Melken varmes opp og kjøres med marsipanen
og vaniljefrø i foodprosessor
Avkjøl og bland inn pisket fløte
Sjokolademousse
Eggeplommer og sukker piskes til eggedosis.
Smelt sjokolade i vannbad, tilsett temperert
fløte, og ha dette i eggedosisen.
Rør inn pisket fløte.
Bringebær kompott med et hint av chili
Alt kokes sammen og den «hele» chilien
tas ut.
Browniebunn
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Bland inn smeltet smør og sjokolade.
Tilsett det tørre.
Makron med Vaniljefrø
Pisk eggehvitene til et bløtt skum, tilsett litt
og litt av melisen til det blir en stiv marengs.
Tilsett TPT. Ikke rør den for mye så den
blir bløt.
Dekorbunn
Kjør alt bortsett fra smør til en glatt røre i
foodprosessor. Smelt smøret og avkjøl til det
er fingervarmt, tilsett i en tynn stråle, på lav
hastighet. 180 °C i ca 7 minutter.
Sprø bunn
Smelt sjokoladen i vannbad, rør inn
mandelpralin og til slutt feuilletine.
Blank gelé
Kok opp og tilsett bløtt gelatin.
Avkjøles 1 time.
Fremgangsmåte
1. Dekorbunnen: Bland litt av massen med
rødfarge, og sprøyt denne ut i et sikksakkmønster
på en stekeplate. Frys platen, og
når det røde mønsteret er HELT frossent
(veldig viktig for at det ikke skal gnis ut), så
strykes resten av massen tynt over. Stekes
i ca 7 minutter på 180 grader. Den skjæres
så til, og legges så inni en fôret ring med
mønsteret ut.
2. Makronbunnen legges på nederst. Deretter
sjokolademousse, browniebunn,
bringebær kompott (lages i en separat
ring, med aluminiumsfolie rundt, fryses,
og legges så ned i kakeringen) ta av ringen
før kompotten legges i, så er den lettere å
håndtere. Så legges Crunchy bunn på
(lages også i en separat ring) tynt, ca 0.3
cm, marsipanmoussen sprøytes i, og stryk
den glatt og fin på toppen.
Til slutt blank
gelé. Lag geléen en stund før den skal brukes.
Den skal være avkjølt, men ikke stivnet.
Det tar ca 45 minutter.
Pass på!
Når
kaken er frossen legges geléen forsiktig på
med en spiseskje.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Marita Mæle
(Intern: 30032)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Kaker
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2012-12-23
Oppdatert dato:2012-12-23
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift