Fotograf:Rosemarie Pettersen Vi prøvde oss på makroner her om dagen, men det var ikke så enkelt. De ble veldig gode, men vanskelig å få fine. Dette er litt for viderekommende. De smaker godt og vi puttet kaffekrem inni de. Andre ser jeg lager en krem av smør, eggehviter ol slik at den stivner. Men det er jo fritt frem hva en vil bruke. Antall er avhengig av å store man lager dem.
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Våre hjemmelagde franske makroner med ingrediensene over!
Navn
Verdi pr 100 g
Verdi pr porsjon
Verdi pr stykke
Enhet
Kalorier
337.77
2 330.61
93.22
Kcal
Protein
5.17
35.67
1.43
gram
Karbohydrat
38.92
268.55
10.74
gram
Kostfiber
1.28
8.83
0.35
gram
Fett
17.65
121.79
4.87
gram
Mettet fett
7.50
51.75
2.07
gram
Salt
1.10
7.57
0.30
gram
Pris på oppskriften
Kr 5.88
Kr 40.57
Kr 1.62
.-
Hele oppskriften veier
690 totalt
690 pr porsj
28 pr stk
gram
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 25
makroner
Bruk miksmaster:
Bland melis, mandelmel, 0,5 ts salt. Kjør sakte slik at dette blir en fin masse. Kan evt ristes gjennom ett dørslag.
I en annen bolle stivpisk eggehvitene med 0,5 ts salt til det er fluffy. Tilsett så gradvis sukker og pisk til masse er stiv. Dvs du kan snu den på hodet uten at det ramler ut. Rør forsiktig inn farge og vaniljesukker
Fold så inn melisblandingen forsiktig med en slikkepott. Gjør det i 3 omganger. Skal bare så vidt blandes.
Ha blandingen over i en slik sprøytepose og gjør klar ett bakebrett med bakepapir. Sprøyt ut små rundinger på ca 2-3 cm i diameter og ikke la de være for nærme hverandre. La hvile litt og stek de så på 145 C i ca 15-18 minutter. Sjekk om de er litt tørre og ikke henger fast i papiret. Prøv å få de av uten å ødelegge dem og la de kjøle ned på rist.
Kremen:
Pisk fløten stiv med litt vaniljesukker. Rør inn kaffe. Evt pisk litt til for at den skal bli stiv.
Legg klar makronene med den flate siden opp. Legg en ts krem på annenhver makron og så legger du den andre oppå.
Spises ganske fort da våre ble fort vasne.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Rosemarie Pettersen
(Intern: 34947)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori:
Småkaker Innlagt dato:2020-03-09
Oppdatert dato:2020-03-09
Lesere: 996 totalt.