Sett ovnen på 200 °C.
Kle en langpanne (30 x 40 cm) med bakepapir, hell utover sukkeret og sett det inn i ovnen i ca. 5 minutter.
Visp imens eggehvitene til hvitt skum.
Ta ut sukkeret, og senk ovnstemperaturen til 100 °C.
Fortsett å vispe eggehvitene på høy hastighet, og tilsett det varme sukkeret, litt om gangen.
Visp deretter på høyeste hastighet i 5–10 minutter eller til røren blir blank og er helt avkjølt.
Sprøyt eller klatt ut små marengser. Stekes i ovnen i 3 timer. Slå av varmen, og la marengsene stå på ettervarme i noen timer til de er helt tørre.
Tilsett valgfri smakstilsetning, f.eks.:
• 2 ss sitronskall, gul konditorfarge.
• 50 g kokosflak, halvparten tilsettes i røren og halvparten strøs over.
• 3 ss frysetørkede bringebær, rød/rosa konditorfarge.
• Ca. 3 ss kakao, 1 ss vendes ned i røren, 2 ss siktes over marengsene.
Tips
Prøve gjerne å lage marengsene med Mørkt Muscovadorørsukker eller Demerarasukker.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dansukker
(Intern: 35093)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Småkaker Innlagt dato:2020-05-26
Oppdatert dato:2020-05-26