Sett ovnen på 100 °C. Tegn hjerter, tre til hver kake, ca. 10 cm høye, på baksiden av et bakepapir. Smør og mel tegningene. Visp eggehviter, eddiksprit og halvparten av sukkeret til luftig eggedosis. Vend forsiktig i resten av sukkeret. Smør eller sprøyt massen ut på de smurte og melede tegningene. Rester av massen kan brukes til vanlige marengser. (Kan f.eks. brukes til marengsviss.) Stekes midt i ovnen i ca. 45 minutter. Avkjøl på rist. Visp fløten, gelésukkeret og vaniljesukkeret stivt. Rør ned bærene og kesamen. Ha fyllet mellom marengsene rett før servering.
(Hvis du vil ha kakene klare på forhånd, kan du pensle marengsene med smeltet sjokolade, slik at de ikke bløtes opp av fyllet.
Tips: Hvit sjokolade synes ikke så godt.) Pynt kakene med litt frukt eller bær som pudres med melis.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dansukker
(Intern: 33616)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Småkaker Innlagt dato:2018-02-09
Oppdatert dato:2018-02-09