Fotograf:Mari Svenningsen Denne gule nøttekaken er manges favoritt. Lag den i langpanne, så rekker den i flere dager.
Suksessterte også kalt Kronprinsesse Sonjas kake, den nydelige nøttekaken med smørkrem.
Kakebunn:
Pisk eggehvitene nesten stive. Tilsett melis litt etter litt, til massen blir blank og seig.
Mal mandlene i en foodprosessor eller i mandelkvern. Bland mandlene forsiktig i marengsmassen.
Ha massen i langpanne 25 x 35 cm, hvor bunnen er smurt med smør eller dekket med bakepapir. Stek kaken midt i ovnen på 175 °C i ca. 30 minutter.
Smørkrem:
Ha eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker i en kjele og varm opp over svak varme under omrøring til kremen når kokepunktet og tykner. Husk den må ikke koke, da kan den sprekke.
Trekk kjelen raskt til side og avkjøl kremen i kaldt vann.
Visp inn romtemperert smør for hånd eller med en håndmikseren, til kremen blir luftig og lett.
Bre kremen jevnt utover toppen av kaken. Lag mønster i kremen med en gaffel eller et annet egnet redskap og pynt med revet sjokolade og mandelflak. Sett kaken til avkjøling i kjøleskap eller fryser, slik at kremen stivner.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Melk.no
(Intern: 32960)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Langpannekake Innlagt dato:2017-04-11
Oppdatert dato:2017-04-11