Surpølse 1. fra Tolga og Tynset inneholder
90 Kalorier,
6 g Karbo,
9 g Protein og
3 g Fett pr 100 gr
Surpølse 1. fra Tolga og Tynset har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Surpølse 1. fra Tolga og Tynset er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 5,4 poeng fra 5 lesere
Lesere:
7317 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Surpølse 1. fra Tolga og Tynset!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 89.83 | 5 708.25 | Kcal |
Protein | 9.29 | 590.33 | gram |
Karbohydrat | 6.23 | 395.89 | gram |
Kostfiber | 0.60 | 38.13 | gram |
Fett | 2.95 | 187.46 | gram |
Mettet fett | 1.40 | 88.96 | gram |
Salt | 0.42 | 26.97 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.29 | Kr 336.15 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 6 355 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 27,74 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Til surpølse brukes kjøtt av sauehoder eller forskjellig ”skrekjøtt”.
Ta med kjøtt som er plukket av kraftben. Mal det en gang på kjøttkvern. Gryna bløtes natta over. Kok opp mjølka, ha i gryna og la det småkoke til det blir en tykk grøt og gryna er kokt.
Grøten må ikke legge seg ved. Ha i det malte kjøttet og talgen, smak til med kryder og salt og gi det hele et raskt oppkok mens man rører godt. Grøten skal være så fet at de slipper kantene i kjelen mens man rører. Hvis ikke, ta i mer talg. Lag pølsa på vanlig måte mens grøten er helt varm. Man bør helst være to når ma lager surpølse. Bruk så lang hyssing at man kan knytte samen bette pølseendene. Forvell pølsene i saltet vann før de
henges opp til tørk i et varmt rom i cirka en uke.
Deretter henges de på stabburet, ferdig til bruk. Surpølse sprøstekes i panne i stekovnen.
Den kan serveres med eller uten poteter samen med brødskive, til frokost eller middag.
Oppskriften er hentet fra: Hårdaskost og hærdasmat: gamle matretter fra Hedmark.
Utgitt 1980 av Hedmark Bygdekvinnelag
Gjengitt med tillatelse fra Hedmark Bygdekvinnelag
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Hedmark Bygdekvinnelag
(Intern: 18048)
Kategori:
Konservering
Land:
Norge
Fylke:
Hedmark
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2004-06-14
Oppdatert dato:2004-06-14
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift