Surpølse 1. fra Tolga og Tynset



Surpølse 1. fra Tolga og Tynset inneholder 90 Kalorier, 6 g Karbo, 9 g Protein og 3 g Fett pr 100 gr
Surpølse 1. fra Tolga og Tynset har beregnet å ha følgende allergener Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Surpølse 1. fra Tolga og Tynset er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 5,4 poeng fra 5 lesere
Lesere: 7317 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
2kgkokt ferskt kjøtt
4liternysilt mjølk
4dlbygg-gryn
0,5kgtalg
3tssalt
5tsAllehånde




Næringsdeklarasjon for Surpølse 1. fra Tolga og Tynset!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier89.835 708.25Kcal
Protein9.29590.33gram
Karbohydrat6.23395.89gram
Kostfiber0.6038.13gram
Fett2.95187.46gram
Mettet fett1.4088.96gram
Salt0.4226.97gram
Pris på oppskriftenKr 5.29Kr 336.15Kroner
Hele oppskriften veier6 355 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo27,74 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Til surpølse brukes kjøtt av sauehoder eller forskjellig ”skrekjøtt”.
Ta med kjøtt som er plukket av kraftben. Mal det en gang på kjøttkvern. Gryna bløtes natta over. Kok opp mjølka, ha i gryna og la det småkoke til det blir en tykk grøt og gryna er kokt.
Grøten må ikke legge seg ved. Ha i det malte kjøttet og talgen, smak til med kryder og salt og gi det hele et raskt oppkok mens man rører godt. Grøten skal være så fet at de slipper kantene i kjelen mens man rører. Hvis ikke, ta i mer talg. Lag pølsa på vanlig måte mens grøten er helt varm. Man bør helst være to når ma lager surpølse. Bruk så lang hyssing at man kan knytte samen bette pølseendene. Forvell pølsene i saltet vann før de henges opp til tørk i et varmt rom i cirka en uke.

Deretter henges de på stabburet, ferdig til bruk. Surpølse sprøstekes i panne i stekovnen.
Den kan serveres med eller uten poteter samen med brødskive, til frokost eller middag.

Oppskriften er hentet fra: Hårdaskost og hærdasmat: gamle matretter fra Hedmark.
Utgitt 1980 av Hedmark Bygdekvinnelag
Gjengitt med tillatelse fra Hedmark Bygdekvinnelag

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Hedmark Bygdekvinnelag
(Intern: 18048)
Kategori: Konservering
Land: Norge
Fylke: Hedmark
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2004-06-14
Oppdatert dato:2004-06-14


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Beef Jerky - tørket oksekjøtt.Beef Jerky - tørket oksekjøtt.
Denne retten har 115,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 19,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.