Surpølse 2. fra Tolga og Tynset



Surpølse 2. fra Tolga og Tynset inneholder 255 Kalorier, 49 g Karbo, 7 g Protein og 2 g Fett pr 100 gr
Surpølse 2. fra Tolga og Tynset har beregnet å ha følgende allergener Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Surpølse 2. fra Tolga og Tynset er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
5stksauehoderIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1,5kgbygg-gryn
1kgtalg
12tssalt
4tspepper
2tsingefær
timian
0,5litersur mjølk
100grhvetemel




Næringsdeklarasjon for Surpølse 2. fra Tolga og Tynset!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier254.595 603.53Kcal
Protein7.21158.69gram
Karbohydrat49.101 080.69gram
Kostfiber7.61167.50gram
Fett1.5734.56gram
Mettet fett0.6113.43gram
Salt3.7883.12gram
Pris på oppskriftenKr 2.09Kr 46.00Kroner
Hele oppskriften veier2 201 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Hodene deles, renses og vannes. Kokes til kjøttet er godt mørt, males på kjøttkvern. Gryna bløtes lett og kokes møre i krafta til en tykk grøt.
Tilsett kjøtt, smeltet talg og hvetemel. Kokes opp og avkjøles til 37 grader, smak til med krydder og ha i surmjølka. Stappes godt i rengjorte tarmer og dyppes noen minuter i kokende vann, til pølseskinnet er kokt. Pølsene henges så under taket i et varmt rom i 4 - 5 dager for at de skal surne.

Etterpå henges de på stabburet eller et annet luftig og kaldt sted. Ved bruk legges de i tørr varm panne og stekes i sitt eget fett til de er brune og sprø. Spises med poteter og flatbrød.

En blanding av sau- og storfekjøtt kan også brukes til surpølse. Noen bruker også litt finhakket løk i denne retten. Løken kan også males med kjøttet.

Oppskriften er hentet fra: Hårdaskost og hærdasmat: gamle matretter fra Hedmark.
Utgitt 1980 av Hedmark Bygdekvinnelag
Gjengitt med tillatelse fra Hedmark Bygdekvinnelag

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Hedmark Bygdekvinnelag
(Intern: 18049)
Kategori: Konservering
Land: Norge
Fylke: Hedmark
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2004-06-14
Oppdatert dato:2004-06-14
Lesere: 2967 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.