Ingredienser
1 porsjon
2 ferske svineknoker
1 stk nakke (eller 3 knoker til sammen, ca. 2 kg i alt)
ca. 1 ½ liter vann
2 ts salt
Til 1 kg kjøtt, flesk og svor :
3 dl kraft
ca. 1 ½ ts salt
1 liten ts pepper
½ - 1 ts allehånde
½ ts nellik
Fremgangsmåte:
Sylte hører med til jul, men det tar en tid å lage den selv. Her er en lettvint måte å gjøre det på. Den ser annerledes ut, men smaker godt.
Kok knoker og kjøtt i lettsaltet vann til kjøttet så vidt løsner fra bena. Svoren bør være godt kokt. Plukk kjøttet fra bena, skjær kjøtt og flesk i terninger og mal svoren på kvern, eller hakk den i food processor.
Ha kraften i en kjele og tilsett kjøtt, flesk, svor, salt og krydder. Bland det sammen og gi det et oppkok. Smak blandingen til med evt. mer salt og krydder.
Fyll massen i en form eller en bolle. Dekk den til og sett den kaldt til massen har stivnet.
Løsne rundt kanten på formen og dypp den evt. et øyeblikk i varmt vann før sylten hvelves ut.
Oppbevares kjølig, pakket i plast eller al.folie.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Elsa's hjemmeside
(Intern: 16199)
Kategori:
Pålegg
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-11-03
Oppdatert dato:2003-11-03
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift