Del buklisten i tre lag, som henger sammen. Legg stykket med svorsiden ned. Bruk en skarp kniv og skjœr det øverste laget, men skjœr ikke helt igjennom når du kommer til enden. Snu kjøttstykket med svoren opp og skjœr ut det neste laget, nesten ned mot svoren, uten å skjœre helt igjennom når du kommer til enden. Brett ut de sammenhengende lagene; svoren skal vœre i enden av kjøttstykket.
Er kjøttstykket fett kan det legges på tynne skiver av magert svinekjøtt. Dryss krydderblandingen jevnt over hele kjøttstykket. Rull sammen. Start rullingen fra motsatt side av svoren, slik at den kommer ytterst. Surr med bomullstråd og pakk den fast inn i et kjøkkenhåndkle. Surr på nytt med bomullstråd.
Legg sylterullen i kokende vann, kok opp og la trekke på 90 °C i 1 1/2-2 timer. Trekketiden er avhengig av tykkelsen på rullen.
Avkjøl rullen i 15-20 minutter før den legges i press. Øk presset etter hvert som den avkjøles (til ca. 6 kg). La den ligge i press i et døgn. Sylterullen kan legges i lake til lettsalting i 1-2 døgn hvis den er lite salt. Oppbevar den i oppbevaringslake.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 16071)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori:
Pålegg Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2003-10-25
Oppdatert dato:2022-10-16