Hodesylte 2



Hodesylte 2 oppskrift.
Fotograf: Sara Johannessen
Sylte er det klassiske norske julepålegget. Fra gammelt av skulle hele grisen brukes, og i denne tradisjonelle sylta er det kjøtt fra hodet som brukes.

Oppskriften inneholder 143 Kalorier, 1 g Karbo, 21 g Protein og 6 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har ikke allergener

Hodesylte 2 er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 4 poeng fra 6 lesere
Lesere: 15125 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner

Til en sylte på ca. 1 kg trenger du:

0,5stkgrisehodeIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
500grsvinebog
1,5sssalt
1tspepper
0,5tsmalt nellik
0,5tsmalt allehånde
1tsmalt ingefær
2tsgelatin pulver




Næringsdeklarasjon for Hodesylte 2!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier143.17775.84Kcal
Protein20.77112.55gram
Karbohydrat0.754.06gram
Kostfiber0.331.79gram
Fett6.2733.98gram
Mettet fett2.1611.71gram
Salt4.7525.76gram
Pris på oppskriftenKr 6.82Kr 36.96Kroner
Hele oppskriften veier542 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo2,09 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Legg hodet i rennende, kaldt vann (eller bytt vann ofte) i 6-8 timer eller natten over.
Legg hodet i en stor kjele og hell på kokende vann. La hode og bog trekke 2-2 1/2 time.

Skjær opp hodet mens det er varmt. Skjœr av svoren så hel som mulig. Småbiter av svor finhakkes og brukes mellom lagene. Skjær kjøtt og flesk i tynne skiver eller strimler og legg det hver for seg.

Legg et klede i en bolle med litt høye kanter. Skjœr til to sirkler av svoren og legg den ene i bunnen av bollen. Bland sammen krydder og gelatinpulver i en skål.

Legg kjøtt og flesk lagvis i bollen og dryss finhakket svor svor og krydderblanding mellom hvert lag. Avslutt med svor på toppen. Nrett kledet stramt rundt sylta og surr bommullshyssing stramt rundt hele sylta i jevnt mønster.

Legg sylta tilbake i kokekraften og la den trekke på 90 °C i ca. 1 time. Det er viktig at den ikke koker. Legg sylta straks i press. Lett til å begynne med, fastere etter hvert som den blir avkjølt. Den kan oppbevares i svak saltlake (oppbevaringslake).

Husk at svinehodet må legges i vann dagen før det skal kokes.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 20611)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Pålegg
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2016-12-03
Oppdatert dato:2022-10-15


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Hodesylte 2.Hodesylte 2.
Denne retten har 143,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,82.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ribbesylte.Ribbesylte.
Denne retten har 340,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 31,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,09.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sylteflesk 3.Sylteflesk 3.
Denne retten har 94,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sylterull.Sylterull.
Denne retten har 375,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 35,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,28.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Buklistsylte.Buklistsylte.
Denne retten har 94,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Buklistsylte - Grunnoppskrift.Buklistsylte - Grunnoppskrift.
Denne retten har 76,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,08 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tradisjonsrik sylte.Tradisjonsrik sylte.
Denne retten har 202,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 27,28.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sylterull med salvie eller timian.Sylterull med salvie eller timian.
Denne retten har 181,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Buklistsylte 2.Buklistsylte 2.
Denne retten har 58,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Italiensk salat til 1.Italiensk salat til 1.
Denne retten har 70,16 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,91.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.