Hodesylte 2





Hodesylte 2 oppskrift.
Fotograf: Anne Manglerud
Sylte er det klassiske norske julepålegget. Fra gammelt av skulle hele grisen brukes, og i denne tradisjonelle sylta er det kjøtt fra hodet som brukes.

Oppskriften inneholder 140 Kalorier, 3 g Karbo, 20 g Protein og 5 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har ikke allergener

Hodesylte 2 er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner

Til en sylte på ca. 1 kg trenger du:

0,5stkgrisehodeIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1skive(r)svinebog
1,5sssalt
1tspepper
0,5tsnellik
0,5tsmalt allehånde
1tsmalt ingefær
2tsgelatin pulver


Annonse



Næringsdeklarasjon for Hodesylte 2!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier140.17198.90Kcal
Protein20.1328.56gram
Karbohydrat2.884.09gram
Kostfiber1.251.77gram
Fett5.077.19gram
Mettet fett1.772.51gram
Salt17.7825.24gram
Pris på oppskriftenKr 9.41Kr 13.35Kroner
Hele oppskriften veier142 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Legg hodet i rennende, kaldt vann (eller bytt vann ofte) i 6-8 timer eller natten over.
2. Legg hodet i kasserollen og hell på kokende vann. La kjøttet trekke 2-2 1/2 time.

3. Skjær opp hodet mens det er varmt. Skj˜r av svoren så hel som mulig. Småbiter av svor finhakkes og brukes mellom lagene. Skj˜r kjøtt og flesk i tynne skiver eller strimler og legg det hver for seg.
4. Legg et klede i en bolle med litt høye kanter. Skj˜r til en runding av svoren og legg den i bunnen.

5. Kjøtt og flesk legges lagvis i bollen. Finhakket svor og krydderblanding drysses på mellom hvert lag. Til slutt legges svor på toppen. Kledet brettes stramt rundt sylta. Med bomullshyssing surrer du nå med fast hånd rundt hele pakken i jevnt mønster.
6. Legg sylta tilbake i kokekraften og la den trekke på 90°C i ca. 1 time til den er gjennomvarm. Det er viktig at den ikke koker. Legg sylta straks i press. Lett til å begynne med, fastere etter hvert som den blir avkjølet. Den kan oppbevares i svak saltlake (oppbevaringslake).

Husk at svinehodet må legges i vann dagen før det skal kokes.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 20611)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Pålegg
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2016-12-03
Oppdatert dato:2016-12-03
Lesere: 6797 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Buklistsylte - Grunnoppskrift.Buklistsylte - Grunnoppskrift.
Denne retten har 76,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,08 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sylterull med salvie eller timian.Sylterull med salvie eller timian.
Denne retten har 181,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ribbesylte.Ribbesylte.
Denne retten har 340,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 31,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,09.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sylteflesk 3.Sylteflesk 3.
Denne retten har 94,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tradisjonsrik sylte.Tradisjonsrik sylte.
Denne retten har 202,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 27,28.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Italiensk salat til 1.Italiensk salat til 1.
Denne retten har 69,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,91.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hodesylte 2.Hodesylte 2.
Denne retten har 140,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,07 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,41.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sylterull.Sylterull.
Denne retten har 377,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 35,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,21.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Buklistsylte 2.Buklistsylte 2.
Denne retten har 58,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Buklistsylte.Buklistsylte.
Denne retten har 94,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.