Fotograf:Anne Manglerud Sylte er det klassiske norske julepålegget. Fra gammelt av skulle hele grisen brukes, og i denne tradisjonelle sylta er det kjøtt fra hodet som brukes.
Oppskriften inneholder 140 Kalorier, 3 g Karbo, 20 g Protein og 5 g Fett pr 100 gr Oppskriften har ikke allergener
1. Legg hodet i rennende, kaldt vann (eller bytt vann ofte) i 6-8 timer eller natten over.
2. Legg hodet i kasserollen og hell på kokende vann. La kjøttet trekke 2-2 1/2 time.
3. Skjær opp hodet mens det er varmt. Skj˜r av svoren så hel som mulig. Småbiter av svor finhakkes og brukes mellom lagene. Skj˜r kjøtt og flesk i tynne skiver eller strimler og legg det hver for seg.
4. Legg et klede i en bolle med litt høye kanter. Skj˜r til en runding av svoren og legg den i bunnen.
5. Kjøtt og flesk legges lagvis i bollen. Finhakket svor og krydderblanding drysses på mellom hvert lag. Til slutt legges svor på toppen. Kledet brettes stramt rundt sylta. Med bomullshyssing surrer du nå med fast hånd rundt hele pakken i jevnt mønster.
6. Legg sylta tilbake i kokekraften og la den trekke på 90°C i ca. 1 time til den er gjennomvarm. Det er viktig at den ikke koker. Legg sylta straks i press. Lett til å begynne med, fastere etter hvert som den blir avkjølet. Den kan oppbevares i svak saltlake (oppbevaringslake).
Husk at svinehodet må legges i vann dagen før det skal kokes.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 20611)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori:
Pålegg Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2016-12-03
Oppdatert dato:2016-12-03