Fotograf:
Matprat.no
Buklistsylte - Grunnoppskrift inneholder
76 Kalorier,
0 g Karbo,
3 g Protein og
7 g Fett pr 100 gr
Buklistsylte - Grunnoppskrift har ingen allergener
Buklistsylte - Grunnoppskrift er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,6 poeng fra 7 lesere
Lesere:
17436 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Buklistsylte - Grunnoppskrift!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 76.49 | 3 928.53 | Kcal |
Protein | 2.70 | 138.67 | gram |
Karbohydrat | 0.08 | 4.11 | gram |
Kostfiber | 0.06 | 3.08 | gram |
Fett | 7.25 | 372.36 | gram |
Mettet fett | 2.73 | 140.21 | gram |
Salt | 1.02 | 52.46 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.44 | Kr 125.32 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 5 136 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 0,41 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Skulle du ha fått med en del av sideflesket som har ben så skjær ut disse. Lag evt. ruter i svoren med en skarp kniv.
2. Kok opp vann og salt. Legg buklista i, skru ned varmen og la den trekke ved ca 80°C i ca 1 1/2 time. Trekketiden er avhengig av tykkelsen. Ta buklisten opp og la den hvile 10-15 min før den legges i press.
3. Legg buklistsylten i press. Hvis du ikke har syltepresse, kan du legge rullen på et brett. Legg så over et nytt brett med f.eks. noen murstein eller en kjele med vann, ca. 6 kg. Begynn gjerne med en vekt tilsvarende 3 kg og øk presset etter hvert i løpet av en time. La buklistsylten stå til den er blitt helt kald eller natten over.
4. Stikk en hel nellik i krysset mellom rutene i svoren. Oppbevar sylten i saltlake.
Server buklistsylte som et av julens pålegg til frokost eller lunsj.
Tips:
Kjøttnåler får du kjøpt i en velassortert forretning for kjøkkenutstyr.
Tips:
En skarp kniv i denne sammenheng kan være en tapetkniv.
Tips:
For å få en enda kraftigere kryddersmak på buklistsylten kan den deles i to flak, men skjær ikke helt gjennom.
Brett ut og krydre over hele lengden, og brett den i to, to ganger. Bind buklistsylten opp med hyssing og kok, avkjøl og press som vanlig.
Pynt med hel nellik.
Etter ønske kan svoren skjæres av før buklisten deles i to. Rute da fettkanten på samme måte som svoren.
Saltlake til oppbevaring:
Rør salt og sukker ut i kaldt vann. I denne laken kan ruller og sylte oppbevares inntil 10 dager på et kjølig sted.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 20490)
Kategori:
Pålegg
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2005-10-15
Oppdatert dato:2005-10-15
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift