Fotograf:
Matprat.no
Syltede rødbeter er klassisk tilbehør til en mengde retter fra spekesild til pytt i panne, og hører også hjemme i en egen skål på julebordet.
Da er det litt stas å servere hjemmelagede rødbeter ”akkurat slik farmor laget dem”…. Oppskriften inneholder
66 Kalorier,
15 g Karbo,
1 g Protein og
0 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Syltede rødbeter 3 er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3114 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Syltede rødbeter 3!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 65.90 | 1 497.25 | Kcal |
Protein | 0.78 | 17.72 | gram |
Karbohydrat | 14.80 | 336.26 | gram |
Kostfiber | 1.25 | 28.40 | gram |
Fett | 0.12 | 2.73 | gram |
Mettet fett | 0.04 | 0.91 | gram |
Salt | 0.03 | 0.77 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.08 | Kr 47.26 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 272 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 89,83 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Kok rødbeter med skall til de er møre, ca. 1 time. Avkjøl litt, og klem dem ut av skallet (bruk gummihansker).
2. Kok opp ingredienser til laken og avkjøl. Skjær rødbeter i biter, skiver eller strimler og legg dem på rene, tørre glass. Tilsett krydder.
Prøv deg fram med andre krydder, for eksempel chili, laurbærblad, kanel eller nellik. Du kan også erstatte ca. 1/3 av eddiken med balsamico for å få en mer spennende smak.
3. Hell over laken og sett på lokk. La stå og trekke smak i ca. 2 uker.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 31568)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Konservering
Land:
Norge
Innlagt dato:2014-07-02
Oppdatert dato:2014-07-02
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift