Fotograf:
Frukt.no
Vinneroppskriftene til Raymond Grimstad og Christopher William Davidsen, Tango bar og restaurant i Stavanger:
Terte på nordisk vis
Rugterte med erte chutney ,senneps glasert beter
Rettich med eplekompott
Eplesnø og pepperrot skum
Ingredienser
Senneps glasert beter:
2 stk rødbeter
2 stk gulbeter
1 chilli
4 ss grovsennep
1 ss disjon sennep
1laurbærblad
1 ts karve
1ts sennepsfrø
1 stjerne anis
1dl hvitvin
1dl hvitvinseddik
4 ss appelsinsaft
1 dl vann
1dl sukker
salt og pepper
Syltet rødbeter:
2 stk store rødbeter
1 dl rødvinseddik
1 dl eplemost fra hervik
1 dl sukker
1 ss honning
Saltbakt gulbete:
2 stk store gulbete
Grovt havsalt
Beteravioli fylt med eplekompott:
1 stk polkabete
1 stk gulbete
2 stk søte epler fra hjelmeland
2 dl eplemost fra hervik
1 ss fin hakket kron dill
finnrevet pepperrot
Ertechutney:
500gr belgerter
2ss smør
2ss fløte
Salt og pepper
Pepperrotskum:
3 dl H-melk
30 gr pepperrot
Salt og pepper
½ presset sitron
Eplesnø:
1 stk Granny smith eple
Rug terte
1 stk frossen finsk rugbrød fra åpent bakeri
oliven olje dauro
Fremgangsmåte:
Senneps glasert beter:
Kok opp laken med hvitvin, eddik, appelsinsaft, vann, sennep, sukker og alt krydderet.
Reduser laken til glace konsistens og varm opp beter seperat før service. Klar for service
Syltet rødbeter:
Rødbetene skrelles og kuttes i 1cm terninger. Kokk så dette i de andre ingridiensene til væsken henger som sirup rundt rødbetene, ha på brett og avkjøl
Saltbakt gulbete:
Ha gulbetene i en halv gastrobak og dekk med havsalt, bak på 150 grader til mør og dra av skallet.
Kutt i terninger på 1 cm, legg på brett med papir og avkjøl
Beteravioli fylt med eplekompott:
Eplene skrelles og kuttes i grove terninger. Ha dette i en kjele hel på eplemosten og kok helt møre, visp sammen under fordamping til en tykk marmelade og kjøl, ha så i kron dill. Betene kuttes i tynne skiver og lettsyltes. Kuttes deretter til fine firkanter på 3 gange 3 cm firkanter, lag så 5 hull med en liten utstikker. Legg så eplekompott på betene og lag fine ravioli, riv over pepperrot rett før servering
Ertechutney:
Blancher erter i salt vann i ca 3min, ha i blender og kjør til grov konsistens sammen med fløte og smør. Smak til med salt og pepper
Pepperrotskum:
Kok opp melk og ha i pepperrot, trekk i 30 min og sil av. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Eplesnø:
Skrell eple og frys. Rives så over terten rett før service.
Rug terte
Brødet kuttes tynt på påleggsmaskin og stikkes ut meden sirkel utstikker, legges så på brett pensles med oliven olje, stek i press på 180 grader i 8 min. Erte chutney legges først og toppes så med de senneps glaserte betene. Naperes så med pepperrot skum og revet frosnet eple
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Frukt.no
(Intern: 28240)
Tilberedningstid:
Lang tid
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Smårett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2011-02-14
Oppdatert dato:2011-02-14
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift