Terte på nordisk vis





Terte på nordisk vis oppskrift.
Fotograf: Solveig Danielsen
Vinneroppskriftene til Raymond Grimstad og Christopher William Davidsen, Tango bar og restaurant i Stavanger:
Terte på nordisk vis
Rugterte med erte chutney ,senneps glasert beter
Rettich med eplekompott
Eplesnø og pepperrot skum


Ingredienser

Senneps glasert beter:
2 stk rødbeter
2 stk gulbeter
1 chilli
4 ss grovsennep
1 ss disjon sennep
1laurbærblad
1 ts karve
1ts sennepsfrø
1 stjerne anis
1dl hvitvin
1dl hvitvinseddik
4 ss appelsinsaft
1 dl vann
1dl sukker
salt og pepper

Syltet rødbeter:
2 stk store rødbeter
1 dl rødvinseddik
1 dl eplemost fra hervik
1 dl sukker
1 ss honning

Saltbakt gulbete:
2 stk store gulbete
Grovt havsalt

Beteravioli fylt med eplekompott:
1 stk polkabete
1 stk gulbete
2 stk søte epler fra hjelmeland
2 dl eplemost fra hervik
1 ss fin hakket kron dill
finnrevet pepperrot

Ertechutney:
500gr belgerter
2ss smør
2ss fløte
Salt og pepper

Pepperrotskum:
3 dl H-melk
30 gr pepperrot
Salt og pepper
½ presset sitron

Eplesnø:
1 stk Granny smith eple

Rug terte
1 stk frossen finsk rugbrød fra åpent bakeri
oliven olje dauro


Annonse



Fremgangsmåte:

Senneps glasert beter:
Kok opp laken med hvitvin, eddik, appelsinsaft, vann, sennep, sukker og alt krydderet.
Reduser laken til glace konsistens og varm opp beter seperat før service. Klar for service

Syltet rødbeter:
Rødbetene skrelles og kuttes i 1cm terninger. Kokk så dette i de andre ingridiensene til væsken henger som sirup rundt rødbetene, ha på brett og avkjøl

Saltbakt gulbete:
Ha gulbetene i en halv gastrobak og dekk med havsalt, bak på 150 grader til mør og dra av skallet.
Kutt i terninger på 1 cm, legg på brett med papir og avkjøl

Beteravioli fylt med eplekompott:
Eplene skrelles og kuttes i grove terninger. Ha dette i en kjele hel på eplemosten og kok helt møre, visp sammen under fordamping til en tykk marmelade og kjøl, ha så i kron dill. Betene kuttes i tynne skiver og lettsyltes. Kuttes deretter til fine firkanter på 3 gange 3 cm firkanter, lag så 5 hull med en liten utstikker. Legg så eplekompott på betene og lag fine ravioli, riv over pepperrot rett før servering

Ertechutney:
Blancher erter i salt vann i ca 3min, ha i blender og kjør til grov konsistens sammen med fløte og smør. Smak til med salt og pepper

Pepperrotskum:
Kok opp melk og ha i pepperrot, trekk i 30 min og sil av. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Eplesnø:
Skrell eple og frys. Rives så over terten rett før service.

Rug terte
Brødet kuttes tynt på påleggsmaskin og stikkes ut meden sirkel utstikker, legges så på brett pensles med oliven olje, stek i press på 180 grader i 8 min. Erte chutney legges først og toppes så med de senneps glaserte betene. Naperes så med pepperrot skum og revet frosnet eple

Mer info

Forfatter:
Kilde: Frukt.no
(Intern: 28240)
Tilberedningstid: Lang tid
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Smårett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2011-02-14
Oppdatert dato:2011-02-14
Lesere: 3675 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Fylte våragurker.Fylte våragurker.
Denne retten har 68,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grønnsaksfajitas - Fajitas dechiles.Grønnsaksfajitas - Fajitas dechiles.
Denne retten har 41,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,79 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Vegetartaco med sopp og bønner.Vegetartaco med sopp og bønner.
Denne retten har 100,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,49.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lunchbaguett.Lunchbaguett.
Denne retten har 116,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Orientalske Quorn wraps.Orientalske Quorn wraps.
Denne retten har 110,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,32.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tacos.Tacos.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grønn taco.Grønn taco.
Denne retten har 149,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Samosa med grønnsakfyll.Samosa med grønnsakfyll.
Denne retten har 179,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,12.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Vegetartaco med søtpotet, avokado og syltet rødløk.Vegetartaco med søtpotet, avokado og syltet r.
Denne retten har 129,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,79 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,37.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hot lunsj.Hot lunsj.
Denne retten har 136,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Provencegrønnsaker med fetaost.Provencegrønnsaker med fetaost.
Denne retten har 78,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,49 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,77.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lumpiang Sariwa.Lumpiang Sariwa.
Denne retten har 83,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,1.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gjenbrukstaco med kimchi.Gjenbrukstaco med kimchi.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kochujon med Chojang, farsefylt chili med dippsaus.Kochujon med Chojang, farsefylt chili med dip.
Denne retten har 143,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Caponata.Caponata.
Denne retten har 60,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.